avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suporta costul reparatiei tevilor de caldura ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suporta costul reparatiei tevilor de caldura ?

Daca se defecteaza tevile de tur si retur ce transporta agentul termic atata la parter cat si la subsol cine este responsabl de repararea acestora?Doar persoana din apartamentul la nivelul caruia se produce defectiunea sau intreaga coloana?
Daca costurile trebuie repartizate la intreaga coloana cine este responsabil de strangerea sumei respective proportional cu partea fiecaruia ?
Dar daca sa zicem unii dintre cei prin apartamentul carora trec cele 2 tevi de caldura ( de tur si retur ) carora trec sunt debransati fiind cu centrala termica acestia sunt sau nu obligati sa contribuie la repararea acestora ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:51, 9 Septembrie 2014
Coloanele verticale reprezinta parte comuna si reparatia acestora intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari care va recupera c/v reparatii de la toti proprietarii de pe tronson
C/v individuala va fi calculata si impusa in lista de intretinere de catre administratorul imobilului
Chiar daca unii proprietari au inteles sa isi imbunatateasca confortul in proprietate si au reuntat la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic si apa calda,au obligatia sa contribuie la reparatiile la partea comuna de constructii si instalatii din condominiu,in temeiul disp HG nr 1588/2007
Sectiunea 4 - Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate


Art. 43
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.

Art. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
(2) Daca facturarea serviciilor publice de utilitati este individuala, pentru consumurile de pe spatiile comune furnizorii vor incheia contracte de furnizare cu asociatia de proprietari, in conditiile stabilite de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)
Neplata partilor comune la caldura PetruCri PetruCri Cum pot fi obligat sa platesc ceva de care nu beneficiez. Un vecin de pe acelasi tronson cu mine si-a taiat tevile de caldura, si astfel acest tronson nu mai ... (vezi toată discuția)
Magazinele din parterul blocului, debransati de la centrala termica, dar cu tevi neizolate, platesc pentru energie termica? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am preluat recent administrarea unei asociatie de locatari ,compus din doua blocuri cu zece etaje,la parterul carora sunt ... (vezi toată discuția)