avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi angajat cu norma intreaga la doua firme ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi angajat cu norma intreaga la doua firme diferite?

Buna ziua

Pot fi angajat cu norma intreaga la doua firme diferite? Se vor plati aceleasi obligatii la CAS la ambele firme?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 10 Septembrie 2014
Da. Legea nu interzice asta, dar fizic nu stiu cat timp veti face fata la asa ceva.

In ce priveste contributiile, acestea sunt la fel la ambele locuri de munca; in plus, la al-II-lea loc de munca nu beneficiati de deducere la calculul impozitului pe salariu.
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.(art. 35 alin. (2) din Codul muncii ).

2. Asadar, legislatia muncii nu instituie o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de munca intreaga si partiala Vicky82 Vicky82 Daca sunt angajata la o firma cu opt ore, care este maximul de ore cu care ma pot angaja la o alta firma? As putea cu 4 ore sau trebuie mai putin? Si ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca simultante full-time vromeo1 vromeo1 Buna ziua, As dori sa stiu daca, conform legislatiei, pot avea 2 locuri de munca cu norma intreaba. Sunt deja angajat cu norma intreaga si negociez ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am contract pe perioada nedeterminata 2ore pe zi ... Ashley18 Ashley18 Buna seara, Am contract pe perioada nedeterminata 2ore pe zi la o firma. Am primit o oferta de la o alta companie unde contractul este pe perioada ... (vezi toată discuția)