avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto 30 zile

in primul rand doresc sa va salut,este pt prima data cand va scriu.
intorcandu ma astazi din germania in localitatea AUSEU judetul BIHOR la iesirea din aceasta localitate era pe marginea drumului un politist care statea cu spatele la sensul meu de mers (mergeam spre cluj)ajungand la 2 3 metri de acesta sa intors brusc si mi a facut un semn disperat cu ambele maini sa opresc ca si cum ar fii fost autostopist FARA EXAGERARI.precizez ca eram singur in masina .ce am observat eu pana nu sa intors agentul este ca acesta statea de vorba cu o pesoana cu un matiz rosu.nu am oprit la aceste semne disperate insa dupa 11 km in localitatea BOROD patesc la fel un alt politist care primise telefon de la colegul sau din AUSEU dupa spusele lui,se repede de pe partea cealalta a drumului in fuga dand din maini si acesta sa opresc.am oprit m am legitimat,am asteptat in jur de 20 minute pana a venit agentul din AUSEU care foarte plin de zel fara sa se prezinte a luat actele mele de la colegii de la politia BOROD,a intrat in sectia de politie unde a intocmit un PV unde scrie :ca nu am oprit la semnalul sau fapt care duce la suspendarea permisului pt 30 zile.am scos telefonul si am filmat o mascarada in care agentul se neaga sa mi arate hartia prin care a fost desemnat de comandat sa opereze pe acest tronson de drum,sa negat sa mi dea voie sa scriu la mentiuni cele intamplate vrand doar sa mi inmaneze PV ,fapt care l am refuzat,la un moment dat a oprit o duba cu numere de BH langa mine care spre surprinderea mea a devenit martor ca nu vreau sa semnez PV.
Doresc sa stiu ce trebuie sa fac sa mi recuperez permisul,mentionez ca sunt sofer profesionist avand toate categoriile si doresc sa precizez ca din anul 1995 pana in prezent nu am nici o abatere si nici o contraventie.
Faptul ca nu mi a dat voie sa mentionez pe PV ce aveam de declarat este un lucru de care ma pot lua?mi a cerut sa rezum tot ce doresc sa declar in doua randuri de PV acestea fiind fff mici,a scris doar aceste cuvinte :AM FOST OPRIT NEREGULAMENATAR DE CATRE AGENTUL DE PE MASINA CU NR X ,cerandu i acestuia sa scrie in continuare cum sa intamplat de fapt totul cu lux de amanunte acesta a refuzat, a mers direct la omul cu duba de BH oprita in spatele meu cerandu i sa semneze PV.precizez ca toata mascarada aceasta o am filmata.astept un raspuns.cu stima Paul.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:06, 10 Septembrie 2014
Buna seara. Din păcate, in ceea ce privește martorul, asta este procedura la noi. Sunt opriti alți participanți din trafic sa semneze la rubrica "martor", fără sa aibă cunoștinte de cele întâmplate. Si având in vedere cine ii opresti, nu ai ce zice. In instanța, sigur va relata "ce știe", adică nimic. Este adevărat ca nu este spațiu suficient pentru a detalia totul in procesul verbal. Bine ca a scris si atit. Trebuie sa faceți o plângere împotriva acestui proces-verbal si sa așteptați decizia instanței, dar sa nu va faceți prea multe speranțe. Consultați totuși un specialist care sa va ajute cu aceasta plângere.
av_silvia_margineanu a scris:

Din păcate, in ceea ce privește martorul, asta este procedura la noi. Sunt opriti alți participanți din trafic sa semneze la rubrica "martor", fără sa aibă cunoștinte de cele întâmplate. (...) In instanța, sigur va relata "ce știe", adică nimic.


HG1391-regulament de aplicare OUG 195
Art. 180. – (2) În cazul în care contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul-verbal, agentul constatator va face mentiune despre aceste împrejurari, care trebuie sa fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal si semnatura martorului.

Prin urmare martorul este martor la refuzul semnarii procesului verbal de catre contravenient si nu cu privire la imprejurarile incalcarii regulilor de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis pentru neacordare de prioritate-doresc contestatie danmatyas danmatyas buna ziua. Vreau sa va cer parerea. Astazi 19 august mi-a fost retinut permisul pt 30 de zile pentru neacordare de prioritate. Eu consider ca masina la care nu ... (vezi toată discuția)
Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasirea vitezei daniz daniz Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un ... (vezi toată discuția)