avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dat afara din locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dat afara din locuinta

Buna ziua! Sunt casatorita de 2 ani si juumatate cu sotul meu si avem un copil minor de 2ani.SOtul meu imi cere divortul, insa pana atunci vrea sa ne scoata in ''strada'' pe mine si pe fetita noastra! noi locuim intr-un apartament cumparat inainte de casnicia noastra de la parintii lui prin creditul ''prima casa''. Poate sa ne dea afara ? sau putem sta acolo pana la terminarea procesului de divort si tutela?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:44, 11 Septembrie 2014
Chair daca este apartamentul lui aveti domiciliul acolo deci va puteti opune. Daca foloseste forta puteti apela la ajutorul Politiei insa numai formal deoarece nu sunt competenti sa stabileasca drepturile de propprietate ale cuiva .Apoi contactati un avocat si incercati sa obtineti acest drept pana la definitivarea sentintei de divort si partaj printr-o ordonanta pesedintiala.
Si daca ma scoate afara cu forta? poate sa ''pateasca'' ceva? Si cum obtin dreptul de a mai sta acolo cu cea mica pana la definitivarea divortului?
Chemati politia daca doreste sa va dea afara, la fel daca va treziti in fata usii si nu puteti intra. Legea e de partea dvs, fara legatura cu dreptul de proprietate.
legea 61/91
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
art 28) alungarea din locuinta comuna a sotului sau sotiei, a copiilor, precum si a oricarei alte persoane aflate in intretinere;
Art. 4. - (1) Contraventiile prevazute la art. 3 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28);
Infracţiuni contra familiei

Art. 378

Abandonul de familie

(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

Unde veti locui dupa divort ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studentă dată afară din casă de un tată violent: există vreo posibilitate legală să mai stea în casă până strânge bani de chirie? JDustin JDustin Bună seară, iubita mea are 20 de ani și tatăl ei a dat-o afară din casă. Ea este studentă anul 1, tatăl ei este un animal, i-a spus in nenumărate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Unde declar parasirea de domiciliu ciufulici adriana ciufulici adriana Sotu a parasit domicilio conjugal d o saptamana vine foarte RAR la copii(2copii minori)el a decis sa ne despartim unde declar parasirea d domicilio???Ma ... (vezi toată discuția)