avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere ajutor public judiciar- nelamuriri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere ajutor public judiciar- nelamuriri

buna ziua,

va rog frumos, in cadrul unei cereri de ajutor public judiciar indemnizatia de crestere a copilului dar si alocatia copilului de pana la 2 ani se constituie ca venit net lunar ?
Cel mai recent răspuns: cosdep , utilizator 12:29, 13 Septembrie 2014
Tot ce incasati este considerat venit.
si alocatia copilului...? in ce tara traim ?
alocatia copilului nu este venitul Dvs ci al copilului. Nu se socoteste si nici nu poate fi poprit sau executat.
multumesc ! asta stiu, ca nu e al meu ci al copilului ! si stiu ca pe nici una nu se poate pune poprire de nici un fel (cu exceptia veniturilor incasate necuvenit cu acelasi titlu) !

intrebarea este la o cerere de ajutor public judiciar, calculul venitului mediu net pe membru de familie (familie=mama+copil) este:
600(indemnizatie mama)+200(alocatie copil)=800/2= 400 lei
sau
600(indemnizatie mama)/2=300 lei?

In primul caz se poate beneficia de reducere la jumate, in al doilea de reducere totala. care este modul corect de calcul? si care ar fi baza legala a neluarii in calcul a alocatiei copilului !
cititi oug 51/2008 aceasta este ordonanta ref la ajutor

Alte discuții în legătură

Facilitati taxa timbru judiciar kennya kennya buna seara. daca venitul meu este de 884 lei (indemnizatie copil,alocatie 200,alocatie 84 lei)iar sotul nu lucreaza pot beneficia de o reducere sau o scutire ... (vezi toată discuția)
Scutire mamă fără venit de taxa de timbru pentru partaj. minorii au domiciliul stabilit la ea, contează că primesc pensie de întreținere? GabrielaC81 GabrielaC81 Buna ziua, Am si eu o intrebare, O prietena vrea sa deschida dosarul de partaj. Divortul e finalizat, prin notar, copiii la mama, pensie alimentara 3.000 ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar ddiddii ddiddii buna seara si multumesc anticipat ! am nevoie de ajutorul dvs in privinta unui ajutor public ! am terminat un divort de 3 ani si jumatate si nu am introdus ... (vezi toată discuția)