avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor public judiciar

buna seara si multumesc anticipat !
am nevoie de ajutorul dvs in privinta unui ajutor public !
am terminat un divort de 3 ani si jumatate si nu am introdus actiunea de partaj din cauza taxei care imi este imposibila . Mentionez ca am un venit de 544 ron si un copil in intretinere a carei pensie alimentara +alocatie au un cuantum de 170 ron .
In situatia data pot beneficia de ajutor public judiciar in proportie de 50%sau 100%
Am recitit articolul de foarte multe ori insa nu stiu daca se face o medie aritmetica intre venitul meu si al copilului si se imparte la 2 sau daca este luat in calcul venitul doar al meu .
o seara linistita !
:)
Cel mai recent răspuns: ddiddii , utilizator 19:02, 5 Noiembrie 2012
Potrivit OUG nr.51/2008 , art. 8 :
(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%.

(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.


Asadar , se ia in calcul venitul mediu pe membru de familie ... se aduna venitul dvs cu venitul copilului si se imparte la 2 .. 544 + 170 = 714 lei ... 714 lei : 2 = 357 lei/membru de familie
In speta, veti beneficia de un ajutor public judiciar in proportie de 50%
VA MULTUMESC !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Cerere scutire, reducere sau esalonare taxa timbru anabanana anabanana Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. De curand s-a stabilit taxa de timbru in jur de 700000 RON. Am depus cerere pentru a mi se reduce taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)
Ajutorul public judiciar Florin36 Florin36 Buna seara, Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Daca am pensie de invaliditate in cuantum de 619 ron si 450 ron dintr-un job part time,pot beneficia ... (vezi toată discuția)