avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ajutor judiciar taxa timbru partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ajutor judiciar taxa timbru partaj

Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:43, 14 Aprilie 2016
OUG 51/2008
Art. 8
(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)
Asigurare asistenta juridica agneta1977 agneta1977 cum pot obtine asigurare asistenta juridica (vezi toată discuția)
Ajutorul public judiciar Florin36 Florin36 Buna seara, Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Daca am pensie de invaliditate in cuantum de 619 ron si 450 ron dintr-un job part time,pot beneficia ... (vezi toată discuția)