avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asigurare asistenta juridica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asigurare asistenta juridica

cum pot obtine asigurare asistenta juridica
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:16, 3 Ianuarie 2013
OUG nr.51/2008:
Art. 8

(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%.

(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.

Depinde de situatie: daca aveti un proces deja pe rol solicitati instantei incuviintarea acestei cereri, depunand acte in dovedirea posibilitatilor materiale.

Daca doriti sa introduceti o actiune si vreti sa fiti asistata in redactarea cererii, atunci cererea de asistenta o formulati la baroul din localitate, insotita de asemenea de acte.

Conditiile concrete pt a beneficia de acest drept vi le-a enumerat mai sus colegul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Scutire taxa de timbru -oare ma incadrez? mamaetco mamaetco Sunt pensionara,cu 715 lei lunar.In februarie am primit pe cupon o diferenta de pensie de anul trecut,adica am avut pe cupon 2000 lei. Am o rata la banca de ... (vezi toată discuția)
Ajutorul public judiciar Florin36 Florin36 Buna seara, Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Daca am pensie de invaliditate in cuantum de 619 ron si 450 ron dintr-un job part time,pot beneficia ... (vezi toată discuția)