avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... SCUTIRE TAXA DE TIMBRU -Oare ma incadrez?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

SCUTIRE TAXA DE TIMBRU -Oare ma incadrez?

Sunt pensionara,cu 715 lei lunar.In februarie am primit pe cupon o diferenta de pensie de anul trecut,adica am avut pe cupon 2000 lei.
Am o rata la banca de 500 lei.
Sotul nu lucreaza.
Pot fi scutita de taxa de timbru in conditiile acestea?
Legea spune ca in ultimele doua luni sa nu ai mai mult de 500 lei venit net pe persoana.
Pensia lunara este de 715 lei lunar.
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:14, 4 Aprilie 2013
Buna ziua,

Le ce taxa de timbru va referiti dvs?
Acum pragul e si mai jos, nu va incadrati, ati avut venit mare luna trecuta. Puteti depune cererea ca nu va costa nimic sa incercati.
(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%.

(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)
Asigurare asistenta juridica agneta1977 agneta1977 cum pot obtine asigurare asistenta juridica (vezi toată discuția)