avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutorul public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutorul public judiciar

Buna seara,

Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Daca am pensie de invaliditate in cuantum de 619 ron si 450 ron dintr-un job part time,pot beneficia de ajutor public judiciar?Esalonari,scutiri,consiliere judiciara sau avocat din oficiu....etc
Ma aflu intr-un proces de succesiune destul de simplu ca speta,in care toate sunt la locul lor bine stabilite.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Florin36, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin36 , utilizator 22:16, 8 Ianuarie 2013
Art.8 din OUG nr.51/2008 :
(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%.
......


Cati membri de familie sunteti?
Consultati pe internet OUG nr. 51/ 21.04.2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 193/ 21.10.2008, cu modificarile si completarile ulterioare pentru a vedea conditiile in care se acorda ajutorul public judiciar.
Trebuie sa faceti cerere scrisa la instanta de judecata, aratand castigurile dvs.inclusiv pe ale sotiei (se face un venit mediu pe membru de familie) pentru acordarea de ajutor public judiciar.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Asigurare asistenta juridica agneta1977 agneta1977 cum pot obtine asigurare asistenta juridica (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar ddiddii ddiddii buna seara si multumesc anticipat ! am nevoie de ajutorul dvs in privinta unui ajutor public ! am terminat un divort de 3 ani si jumatate si nu am introdus ... (vezi toată discuția)