Buna ziua, Am o hotarare civila din data 20.ian.2014 care admite cererea formulata de petenta Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului prin care dispune:
-acordarea in continuare a masurii de protectie sociala a plasamentului unei tinere in prezent de 19 ani de la o familie in familia mea,
-dispune plata in continuare a alocatiei de plasament pentru noua familie.
Neintroducandu-se in termen legal recurs sentinta a fost declarata definitiva si irevocabila la data de 03.04.2014.
In data de 09.04.2014 am depus actele necesare la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului aratand Hotararea Judecatoreasca si dorind sa fie pusa in aplicare.
In luna iunie am fost la D.G. A.P.C.(Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) dorind sa aflu cauza pentru care nu a intrat alocatia de plasament. Am fost tratat foarte superficial (au foarte multe dosare si personal redus si dosarul meu se afla printre ele) spunand-mi-se ca problema se va solutiona curand.
Au mai treut doua luni si tot degeaba.
In septembrie am revenit la D.G. A.P.C. sa vad cauza pentru care nici pana la aceasta data nu sa pus in aplicare Hotararea Judecatoreasca. Acum mi s-a spus ca persoana responsabila cu dosarul in cauza este in concediu. Mentionez ca tanara va urma din luna octombrie cursurile unei facultati de stat acreditata.
Intrebare
Doresc sa ma adresez unei Institutii superioare D.G. A.P.C din Cluj pentru a depune o plangere in vederea solutionarii problemei mentionate. Imi puteti indica aceasta Institutie?
Ca o recomandare, considerati ca ar fi bine sa inaintez o plangere penala pentru neplata alocatie care in acest fel poate dura si ...ani .
Va multumesc anticipat
Puteti depune o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, art. 287 Noul CP.Solicitati si daune egale cu c.valoarea drepturilor neincasate.