Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie:
Fiind angajata unui hipermarket am cumparat saptamana trecuta din alt hipermarket din acelasi lant de magazine niste produse. Cand am ajuns la casa am prezentat legitimatia care imi confera dreptul la un discount si cateva bonuri dupa care am iesit din zona caselor lasand pe sotul meu sa termine tranzactia. In tot acest timp, casiera a tinut-o numai intro cearta cu sotul meu. Cand sotul meu a ajuns in dreptul casei s-a uitat pe afisajul casei si a vazut ca scria rest de achitat ... Crezand ca eu am achitat toata suma a primit restul si am plecat. Facem adesea cumparaturi in care ori platesc eu, ori plateste el si nu ne tinem contul la cheltuieli. Discutiile in contradictoriu dintre sotul meu si casiera au fost pe motiv ca se plangea la toti cumparatorii de DINAINTEA noastra de salariul mic pe care il incaseaza si se misca foarte incet iar sotul meu i-a cerut sa se miste mai repede si ca nu ne intereseaza pe noi problemele ei salariale(nu noi am creat cearta- ceea ce ar fi dus la unele interpretari...). Am plecat comentand pe aceasta tema. Mentionez ca nu eram singuri eram insotiti de niste prieteni si facusem cumparaturi in vederea sarbatoririi zilei mele de nastere.
Ieri la incheierea programului am fost luata de reprezentantii pazei din hipermarketul in care lucrez si acuzata ca am inselat casiera. Mi-au aratat copia bonului si inregistrarea filmata din timpul tranzactiei - intr-adevar se vede ca sotul meu scosese cardul sa plateasca dar casiera i-a intins restul si el crezand ca am platit eu a luat banii. Nu m-au lasat sa plec pana nu am dat declaratie. Am spus ca trebuie sa vorbesc cu sotul meu sa vedem ce s-a intamplat si daca asa stau lucrurile returnez suma aferenta. M-au chestionat la modul "cum sotul tau nu-ti tine contul la bani si tu lui? Cum iti permiti cheltuieli asa mari din salariul tau care nu este mare?" Consider atitudinea lor ca fiind abuziva, chiar hoata de as fi fost. Acum, din toate prezentate mai sus va intreb: pot avea probleme din aceasta cauza? Cum pot sa-mi sustin nevinovatia? Va rog, ajutati-ma cum sa procedez in aceasta situatie! Si asa din acest nefericit eveniment eu am iesit "sifonata" intrucat am observat astazi atitudinea schimbata a colegilor mei fata de mine. Va multumesc.
Esențial este să returnați urgent banii necuveniți.Fie că a fost o greșeală, fie nu , vă veți lovi de acestă atitudine a colegilor, trebuie să treceți peste.Ideal ar fi să se termine așa și să nu fie depusă plângere.Returnați banii și vă cereți scuze pentu eroare.
Pai eu eroarea de aici, din cele prezentate o vad ca fiind a casierei. Aceasta nu a incasat banii cum trebuie. Da, e drept ca initiatoarea trebuie sa achite (cu toate ca intr-o tara normala cine greseste ala plateste) dar de ce si scuze? Pentru ce? Scuzele ar trebui sa vina din partea casierei totusi!
Eu personal cred ca asta este varianta prin care incercati sa va aparati, este putin probabil sa fiti crezuta ca s-a intamplat la modul descris de dvs si sa nu aveti cu sotul o discutie ulterioara, mai ales ca inteleg ca nu aveti o situatie materiala iesita din comun.
Se va depune plangere penala impotriva dvs daca nu inapoiati bani si veti suporta rigorile legii.
skybax, are dreptate. Casiera era platita sa emita bonul de casa si sa incaseze contravaloarea lui. Cand a observat ca nu a incasat c/val bonului trebuia urgent sa anunte paza... (nu a doua zi!)
Judecata
dflorin3
Buna ziua.
Prietena mea lucreaza intr-un magazin de electrocasnice...foarte renumit la noi.
Problema este urmatoarea:
Anul trecut in Decembrie 2013,la o ... (vezi toată discuția)