avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua,

Cand dau un bun in comodat, cum ar trebui formulata o clauza astfel incat sa imi iau bunul inapoi inainte de termen si fara sa justific comodatarului de ce?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ELENA VASILE - Birou de Mediator , Mediator 13:48, 12 Septembrie 2014
Legal, corect si elegant ar fi "Prezentul poate inceta oricand, prin notificare scrisa transmisa de catre partea care doreste incetarea contractului celelilalte parti, cu 15 zile inainte de data la care doreste incetarea contractului".
Astfel va puteti recupera bunul fara a prejudicia cealalta parte in activitaea ce o desfasoara cu bunul Dvs.

Buna ziua,

la capitolul Incetarea contractului, una dintre modalitati:

"Comodantul va putea oricand inainte de incetarea contractului, sa solicite denuntarea unilaterala a prezentului contract, cu o notificare scrisa, adresata Comodatarului cu 24 de ore inainte de data incetarii contractului, fara a fi obligat sa justifice fata de Comodatar motivul denuntarii contractului."

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere punct de lucru - ctt comodat emillius emillius Buna ziua, Am un punct de lucru prin contract de comodat intre doua SRL. Exista un termen legal in care trebuie sa il notific pe Comodant ca pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - prevederi Costica33 Costica33 Va multumesc anticipat pentru ajutor. Vreau sa fac un contract de comodat pentru firma mea si 1. am nevoie de fraza standard prin care pot stipula cat la ... (vezi toată discuția)