avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit neplatit pentru casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit neplatit pentru casa

Situatie:
Casa cu 3 proprietari in cota indiviza. Doar unul locuieste in casa. Nu s-a mai platit impozitul de multi ani 6-7. Daca se va incepe recuperarea de catre administratia fiscala, care sunt pasii in ordine? Poprire pe salariu tuturor proprietarilor este prima? Noi cei doi care nu locuim in casa am dori executarea bunului proprietate comuna (adica sa ne oblige sa vindem casa chiar daca cel care locuieste acolo nu ar dori asta) si apoi sa platim impozitul. Putem cere asta administratiei fiscale? Cumva administratia fiscala se poate indrepta si asupra veniturior sotilor proprietarilor?
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
alexusbr, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexusbr , utilizator 10:10, 13 Septembrie 2014
Administratia fiscala declina responsabilitatea recuperarii debitelor in urmarire in favoarea executorului judecatoresc care are autoritatea si competenta sa dispuna bunul in evidenta asupra caruia se instituie executarea silita
@ ynocentta

Puteti sa-mi traduceti partea "are autoritatea si competenta sa dispuna bunul in evidenta asupra caruia se instituie executarea silita"
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Executorul judecatoresc nu are nicio competenta in acest caz. Vedeti Codul de procedura fiscala.
@ freeelis

Asa banuiesc si eu. Ar trebuie sa existe o hot. judecatoreasca pt. a avea ce executa nu? V-as ruga totusi si un raspuns la problema mea daca aveti idee.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Executarea silită începe prin comunicarea somaţiei. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită. Somaţia este însoţită de un exemplar al titlului executoriu.

2. Sunt supuse executării silite prin poprire orice sume urmăribile reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti în lei şi în valută, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, deţinute şi/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de către terţe persoane sau pe care aceştia le vor datora şi/sau deţine în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.

3. In cazul in care nu exista sume urmaribile ,atunci se poate trece la executarea silită a bunurilor imobile.

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune alexusbr alexusbr Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)