avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere a copilului

am auzit ca este ceva lege acuma noua legata de indemnizatia pentru crestere a copilului , cica , pot sa beneficiez de aceasta indemnizatie si sa si muncesc cu norma intreaga ( 8 h/zi ) stiti voi ceva legat de asta ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 13 Septembrie 2014
Nu am auzit asa ceva, inca...!
Potrivit proiectului de lege , adoptat de Parlament si trimis spre Promulgare la presedintele tarii :
Articolul 16, alineatul (3) din OUG 111/2010 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe din următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului
individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;

b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;

c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

Asadar, venitul maxim care se poate realiza in perioada CCC este de 3000 lei intr-un an calendaristic (maxim 250 lei/luna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri freelancer in cic Florina-Corina Florina-Corina Buna ziua! Daca ma aflu in CIC pot obtine venituri din freelancer fara a mi se stopa indemnizatia? sau se aplica si in acest caz regula ca nu am voie sa ... (vezi toată discuția)
Obtinere venituri suplimentare in timpul concediului de ingrijire copil junelys junelys Buna seara! Pot obtine venituri si prin deschiderea unui srl in baza OG privind veniturile suplimentare in perioada de concediu ingrijire copil? Multumesc! (vezi toată discuția)
Job part-time pe perioada de ccc InnaB InnaB Buna ziua! As dori sa stiu daca pot lucra part-yime daca sunt in concediu crestere copil si primesc indemnizatie? Multumesc! (vezi toată discuția)