avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie

buna ziua. In urma cu 2 luni am dat cu imprumut suma de 8800e. Tranzactia s-a facut printr-un birou notarial. Detin actul din care rezulta imprumutul insa partea imprumutata trebuia sa restituie suma in urma cu 5 zile. Lucru ce nu s-a intamplat. Va rog mult spuneti-mi cei de facut si daca mai am sanse sa recuperez banii. Tin sa precizez ca persoana imprumutata nu detine nimic in proprietatea sa...parintii fiind instariti din punct de vedere financiar. Va multumesc pt atentie si astept un raspuns...o zi buna
Cel mai recent răspuns: bog_m , utilizator 10:50, 10 Iunie 2009
avet i sanse sa va recuperati datoria. Prin intermediul instantei. Chiar daca persoana nu are bunuri, i se va pune poprire pe salariu.
Alegeti calea mai scurta. Investiti actul notarial cu formula executorie si luati legatura cu un executor judecatoresc.


In temeiul LEgii notarilor, articulul 85 daca nu ma insel, acest contract reprezinta titlu executoriu. De ce trebuie investit cu formula executorie? :O




avet i sanse sa va recuperati datoria. Prin intermediul instantei. Chiar daca persoana nu are bunuri, i se va pune poprire pe salariu.

Ce legatura are instanta? Vreti cumva sa spuneti executor judecatoresc?


Domnule!
Va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc de la domiciliul debitorului caruia sa ii faceti o cerere de executare silita. Daca nu are bunuri in proprietate i se poate face poprire pe salariu.
Codul de procedura civila:

Art. 372
Executarea silita se va efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori al unui alt inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.
Art. 374^1
Inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie.

Legea nr.36/12 mai 1995, privind legea notarilor publici si a activitatii notariale:

Art. 66.
Actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia. În lipsa actului original, titlul executoriu îl poate constitui duplicatul sau copia legalizata de pe exemplarul din arhiva notarului public.
Din cate stiu eu a aparut o decizie a iccj care spune ca tote actele cu titlu executor trebuiesc investite de instanta .

Alte discuții în legătură

Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)