avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut persoana fizica cu contract la notar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut persoana fizica cu contract la notar

Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ca acum sa nu-mi mai raspunda la telefon.
Eu am contract de imprumut cu el la notar, dar e fara garantii.
De asemeni, nu are pe numele lui casa sau masina.
Ce as putea sa fac in aceasta situatie?

Craciun Fericit!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:51, 30 Decembrie 2011
In aceasta situatie, il actionati in judecata ...
In situatia in care v-ati asumat responsabilitatea sa imprumutati o suma de bani fara a prevedea in contractul incheiat la notar - o garantie pentru recuperat sumei,acum suportati consecintele
Pentru a putea incerca recuperararea sumei ,puteti formula actiune in justitie
Cum insa precizati ca beneficiarul imprumutului nu detine bunuri mobile/imobile,este posibil sa obtineti in instanta o hotararea favorabila ,pe care insa sa nu o puteti executa
Veti merge in instanta, veti castiga si vi se va emite o hotarare care va fi investita cu titlu executoriu... si cam atat.
Din moment ce nu este solvabil, nu are nici bunuri pe numele lui, nici venituri pe care sa-i faceti poprire, ramaneti si cu cheltuieli de judecata, si cu debitul tot nerecuperat.
Contractul de imprumut autentificat constituie titlu executoriu,urmeaza doar sa cereti la judecatorie investirea cu formula executorie , apoi mergeti la un executor judecatoresc care dupa ce va cere incuviintare de la instanta, il va executa silit.. daca va avea ce. Macar salariu sa aiba
Am inteles. Si daca nu intreprind nicio actiune impotriva lui, in cat timp se prescrie datoria?

Alte discuții în legătură

Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie shadow21 shadow21 buna ziua. In urma cu 2 luni am dat cu imprumut suma de 8800e. Tranzactia s-a facut printr-un birou notarial. Detin actul din care rezulta imprumutul insa ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)