avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut persoana fizica cu contract la notar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut persoana fizica cu contract la notar

Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ca acum sa nu-mi mai raspunda la telefon.
Eu am contract de imprumut cu el la notar, dar e fara garantii.
De asemeni, nu are pe numele lui casa sau masina.
Ce as putea sa fac in aceasta situatie?

Craciun Fericit!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:51, 30 Decembrie 2011
3 ani de la data scadentei
gi_jane2 a scris:

Contractul de imprumut autentificat constituie titlu executoriu,urmeaza doar sa cereti la judecatorie investirea cu formula executorie


Înscrisurile cărora legea le recunoaşte caracterul de titlu executoriu sunt puse în executare fără învestirea cu formula executorie, dar poate ati vrut sa spuneti ca se va solicita de la instanta incuviintarea executarii.
Dar, la ce bun, cand debitorul nu are nici venituri si nici alte bunuri executabile?

Multumesc, din pacate am scris ce am vrut sa zic. Candva am scris ca fiind titlu executoriu nu are nevoie de investire, ci de incuviintare si am fost corectata ( poate era vb de altceva, o sa incerc sa gasesc discutia aia).. acum nu mai stiu cand cer si cand nu, investirea cu formula executorie :sorry:
Intorcandu-ma ca cpc, inteleg ca numai hot judecatoresti definitive sau cele ramase irevocabile se investesc, nu si "Inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu"
gi_jane2 a scris:

Intorcandu-ma ca cpc, inteleg ca numai hot judecatoresti definitive sau cele ramase irevocabile se investesc, nu si "Inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu"


In principiu si fara ironie, (poate aveti timp de glume, pentru ca va urmaresc profesionalismul si sunt incantat) asa este.
Inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu se pun in executare fara alte formalitati, numai cu incuviintarea instanei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie shadow21 shadow21 buna ziua. In urma cu 2 luni am dat cu imprumut suma de 8800e. Tranzactia s-a facut printr-un birou notarial. Detin actul din care rezulta imprumutul insa ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)