avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare

Tatal meu e nascut in august 1957, in prezent pensionat pe caz de boala din mai 1999.Are urmatoarele date scrise pe decizia de pensionare din anul ianuarie 2007:
Stagiu complet de cotizare:35 ani si 0 luni(cf legii 17/2000
Stagiu de cotizare realizat 32 ani si 20 zile
Stagiu de cotizare(conform deciziei de pensionare):in gr.II- 6 ani 5 luni si 25 zile(legea3/1997), conditii speciale anterior 04.2001- 3 ani, 0 luni si 18 zile, conditii normale 10 ani 5 luni si 25 zile, stagiu asimilat 9 ani si 12 zile, stagiu aferent gr I si II 3 ani , stagiu potential 2 ani si 10 zile. Aceste lucruri sunt scrise pe decizia din 2007.de atunci pana in prezent este pensionat pe caz de boala revizuibil.
Va rog sa mi spuneti cand ar trebui sa iasa la pensie pentru limita de varsta?Nu stim pe cine sa intrebam.In speranta ca ne veti raspunde, va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:51, 14 Septembrie 2014
Potrivit celor postate-limita de varsta la 62 de ani si 6 luni.
Exista o necunoscuta:
Conditiile speciale au aparut incepand cu 01/04/2001.
D-voastra spuneti,anterior acestei date.
Asa scrie in decizie. Probabil, au fost realizate inainte de 04.2001.El a lucrat 3 ani in subteran.A facut armate tot in aceste conditii de subteran, insa nu stiu daca acest lucru se ia in considerare.
Daca in 2007 avea 32 ani de cotizare, inseamna ca in 2014 are 39 ani cotizare. Faptul ca depaseste stagiul de 35 ani de cotizare, nu ii scade varsta de pensionare?
Mai este un aspect, cei 10 ani considerati in conditii normale, de fapt au fost in grupa a 2 a dar nu mai gasim firma unde a lucrat,nici la arhivele nationale, pe nicaieri nu este inregistrata, nu stiu cum sa procedam sa luam adeverinta. In cazul in care si cei 10 ani ar fi considerati de grupa a 2 a care ar fi varsta?
Va multmim!
Potrivit datelor postate,reducerea este de 2 ani si 6 luni din 65.
Limita de varsta la 62 de ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei de pensionare pentru perioada lucrata in grupa ii de munca mospetrea mospetrea CU RESPECT VA ROG SA MI SPUNETI LA CE VIRSTA AS INTRA IN PENSIE DE LIMITA DE VIRSTA .BARBAT NASCUT PE 04 IUNIE 1952 DIN IULIE 2004 PENSIONAT DE BOALA GR 3 ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie pt limita virsta TANASETEOFIL TANASETEOFIL sint pensionar caz boala , decizie pensionare gr.2 cu urmatoarele date : Virsta la data pensionarii 57 ani Virsta Virsta la data emiterii deciziei ... (vezi toată discuția)