avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Actiune a Politiei romane in Franta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Actiune a Politiei romane in Franta

buna ziua,
va rog sa informati pe site-ul dvs despre actiunea pe care o face politia romana in franta la ora actuala la adresa romanilor care sunt stabiliti pe teritoriul francez.
in ultimile 2 luni ,mai exact din iulie 2014 ,guvernul Ponta a trimis echipe de politisti in franta,politisti care merg pe strada impreuna cu politisti francezi si unde aud pe cineva ca vorbeste romaneste, ii legitimeaza imediat si le face somatie de a parasi franta in max 30 de zile. in procesul verbal incheiat ,de politistul roman ,asistat de politistul francez,se mentioneaza ca respectivul a fost gasit vagabontand pe strada.

o cunostinta de a mea a fost oprita ,legitimata si somata in scris sa paraseasca franta in luna aug.2014, chiar daca persoana respectiva are un contract de inchiriere pe un apartament in paris ,contract incheiat in 2013 valabil pana in 2016.nu a avut contractul la el,ci acasa la domiciliul ,nu a fost lasat sa mearga acasa sa aduca contractul , a fost tinut 4 ore la politie,i s-a refuzat un pahar cu apa la dorinta expresa a politistului roman.A lasat contestatie la tribunal,dar in franta justitia se misca mult mai greu decat in romania,a stanbilit un termen mult peste termenul celor 30 de zile maxime permise de a mai sta pe teriroriul francez ,Mentionez ca persoana respectiva are si contract de munca la o firma franceza . politistii francezi au spus ca nu ei au initiat aceasta actiune ,ci politia noastra romaneasca.este o actiune de aducere a romanilor acasa ,asa s-au exprimat.
Este un abuz si o bataie de joc fara margini a guvernului roman, care culmea se afiseaza peste tot cu dreptul la libera circulatie si cu somajul scazut din romania.
va rog frumos sa m-a consiliati si pe mine ,la ce departament al consiliului european poate depune o plangere pe acest caz ? va multumesc mult..cu stima
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:25, 18 Septembrie 2014
Romanii nu aubde ce sa plece daca au totul in regula.
Din pacate si in Franta e ca in Romania cu justitia cu tenta socialista si e greu sa isi apere drepturile in instanta.
Daca se incalca drepturile te poti adresa instantei dar e o problema cu drepturile in aceste tari...E vorba doar de anumite drepturi...
aveti dreptate,teoretic,dar daca se depaseste termenul celor 30 de zile in care esti obligat sa parasesti teritoriul frantei ,si esti oprit si legitimat ,te verifica in baza de date (de unde nu esti scazut pana la pronuntarea instantei) si acum esti deja acuzat de nerespectarea legilor franceze.,acuzatiile curg incepand de acum in progresie aritmetica...Nu politia franceza savarseste vreun abuz asupra romanilor ci politia romana ,care nu stie sa faca distinctie intre un infractor si un cetatean corect,,,,politia franceza s-a exprimat ceva de genul urmator : ponta al vostru a trimis politia dupa voi romanii .

cu stima ,multumesc ptr atentie
Daca are un scop valabil de sedere poate sta in Franta cat vrea, daca nu, nu. Detalii pe [ link extern ]

si pe [ link extern ]
Daca respectivul are acte in regula, studiaza sau lucreaza legal in Franta, somatia de a parasi teritoriul administrativ francez este nelegala.
Consider insa ca nu instantei franceze trebuia sa se adreseze persoana respectiva, ci organizatiei pentru drepturile omului Ligue de Droits de L’Homme, cu sediul la Paris, [ link extern ]
Multumesc ptr sfat,este cel mai realist primit pana acum,cu stima.

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean din maroc - viza pentru franta ioana_d ioana_d Buna ziua, Sunt cetatean roman, in prezent locuiesc in Bucuresti dar peste o luna voi lucra in Franta(in Paris) cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc in franța și conduc aici cu permis românesc, ... Seb2388 Seb2388 Buna ziua, Locuiesc in Franța și conduc aici cu permis românesc, am fost oprit de către jandarmi pentru depășirea limitei de viteza cu +40(93km/h in ... (vezi toată discuția)
Problema cu 112 la paris hajnyci hajnyci Buna ziua! In urma cu cateva zile la Paris am avut probleme cu fetita de 1 an, a avut temperatura mare, a vomat, am sunat la 112, am vorbit in engleza, ei nu ... (vezi toată discuția)