avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Problema cu 112 la Paris
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Problema cu 112 la Paris

Buna ziua!
In urma cu cateva zile la Paris am avut probleme cu fetita de 1 an, a avut temperatura mare, a vomat, am sunat la 112, am vorbit in engleza, ei nu au stiut engleza, sotul vorbeste putin franceza, astfel le-am explicat in franceza ce problema avem, au cerut adresa.... s-a intrerupt linia, peste cateva minute am reusit sa ii sunam din nou, iar le-am zis adresa si au cerut un nr. de tel al nostru, le-am zis, dar nu era bun, trebuia un nr. de Franta....fiind turisti bine-inteles nu am avut. Mentionez, ca in acest timp cat vorbeam cu ei la tel fetita a plans f tare in continuu. Din pacate nu a venit ambulanta.....(fetita e bn acum)

Va rog sa ma ajutati ce pasi ar trebui sa urmaresc pentru a ma adresa catre CEDO.

Multumesc,
Hajnalka
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:55, 8 Aprilie 2014
Stimat forumist,

Nu am înțeles nimic din ce doriți dvs de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar este mai puțin important.

Dacă aveți anumite pretenții de la Statul Francez, este strict necesar să demarați o acțiune în Franța pentru a le realiza.

Accesul la Curtea Europeană se poate face exclusiv după epuizarea căilor de atac interne - adică, în cazul arătat, potrivit dreptului francez - și utilie.

Doar subsidiar, în cazul nerezolvării problemelor dvs potrivit dreptului intern, se poate pune problema unei alegații de violare a drepturilor protejate de Convenția Europeană.

Cu stimă.

Problema este ca trebuie sa va judecati in Franta mai inainte de CEDO si ar trebui sa dovediti tot ce sustineti si vatamarea.
Inteleg ca aveati asigurare.

Intre Romania si Franta nu imi par diferente pe astfel de probleme si nu prea veti obtine daune nici daca ati ajunge la CEDO.
Poate ca ei au inteles ca nu e ceva grav.
Fara avocat din Franta e mult prea greu sa va judecati in acest proces si ati cheltui niste bani...
Ar trebui sa va ganditi foarte bine pt ca exista riscul sa va luati doar banii cheltuiti inapoi...in caz de proces...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in franta mariaba mariaba In februarie 2009 am fost informata de un notar din Franta ca sunt inclusa in testamentul unui francez (prieten de familie decedat in oct 2008) cu o suma de ... (vezi toată discuția)
Poșta română obstrucționează scrisoare către cedo OlDumitra OlDumitra O scrisoare către CEDO a fost oprită de către Poșta Română să ajungă la CEDO. Plicul meu s-a întors cu mențiunea halucinantă că ar fi DESTINATAR ... (vezi toată discuția)
Scrisoare către cedo returnată deși adresa era corectă. pe cine trag la răspundere dacă și la a doua expediere se întâmplă la fel? OlDumitra OlDumitra Am depus dosar CEDO, cu adresa exacta astfel : Monsieur le Greffier Cour européenne des droits de l’homme Conseil de l’Europe F-67075 Strasbourg cedex - ... (vezi toată discuția)