avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Scrisoare către CEDO returnată deși adresa era ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Scrisoare către CEDO returnată deși adresa era corectă. Pe cine trag la răspundere dacă și la a doua expediere se întâmplă la fel?

Am depus dosar CEDO, cu adresa exacta astfel : Monsieur le Greffier Cour européenne des droits de l’homme Conseil de l’Europe F-67075 Strasbourg cedex - FRANCE.

Mi s-a intors Scrisoarea cu mentiunea "Destinataire inconnu a l'adresse". Inca sunt in termenul de trimis, dar cui sa ma adresez, pe cine sa trag la raspundere, daca si cu urmatoarea trimitere mi se intampla la fel.

Am urmarit prin "Track and Trace" - Posta romana si ar parea ca a plecat din tara ... totusi eu nu cred ca s-a intors de la Strasbourg, ci in tara s-a intamplat ceva.

Multumesc de raspunsuri
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: OlDumitra , utilizator 07:16, 11 Octombrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cunosc situatia din pacate. Puteti face reclamatie la posta romana, termenul este de 6 luni, pentru a face reclamatie la posta din Franta, termenul e de 1 an. Daca sunteti in termen pentru a mai trimite actiunea, mai trimiteti o data. Problema cu actiunile la CEDO este ca riscul transmiterii plicului la destinatie e suportat de expeditor. Eu vad aceasta situatie ca fiind un caz fortuit dar pentru a va absolvi de orice obligatie si pentru a dovedi depunerea de catre dumneavoastra a tuturor diligentelor in vederea ajungerii plicului la destinatie, formulati plangere/reclamantie impotriva Postei Romane/Franceze.

Eu va sfatuiesc sa mai trimiteti o data actiunea la CEDO, sa formulati plangere impotriva Postei Romane pentru a afla mai multe informatii despre situatia transmiterii.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea
Verificati sa nu fi gresit dvs. ceva.

In rest si eu am aceeasi parere precum cea exprimata mai sus.

Mie imi pare ca problema a fost in Franta si nu cu posta romana.
Va multumesc. pentru raspunsurile dvs.
Sigur ca voi trimite din nou. Repet, inca am mai putin de 6 luni de la ultima interventie juridica din tara, dar daca se va repeta?

Sigur ca si banii conteaza, am platit destul si Postei Romane.
Adresa nu am gresit-o si chiar va rog sa-mi spuneti, dvs. care lucrati mai des cu acte trimise la CEDO daca este corecta adresa scrisa in anuntul meu initial (de mai sus)
M-am gandit ca fiind Franta sa trec adresa in limba franceza.
Daca scriam in engleza, m-as fi gandit ca ma "pedepsesc" francezii ca ma adresez in engleza la o institutie de pe teritoriul Frantei.
pentru mine este foarte curios si CUM sa scrie Posta Franceza asa ceva mai ales, sunt sigura, ca si pentru postasii francezii este o institutie foooarte cunoscuta.
Adresa e corecta, am verificat si eu :(
Eu nu am patit niciodata asa ceva desi am trimis la CEDO si cu doua zile inainte de implinirea termenului de 6 luni.
Si eu tot in franceza scriu adresa.

Ar trebui sa cereti explicatii postei romane ca sa primeasca explicatii scrise de la posta franceaza.
Daca este greseala postei ar trebui sa va fie returnati banii.
Cat ati achitat?

Ati capsat cumva colile de hartie?
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Poșta română obstrucționează scrisoare către cedo OlDumitra OlDumitra O scrisoare către CEDO a fost oprită de către Poșta Română să ajungă la CEDO. Plicul meu s-a întors cu mențiunea halucinantă că ar fi DESTINATAR ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca o cerere la cedo a fost inregistrata? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 22 decembrie 2011 am depus prin posta cu confirmare de primire o cerere la CEDO. Nici pana astazi, 17 ianuarie 2012 nu ... (vezi toată discuția)
Documente pierdute de posta romana eliza100 eliza100 Buna ziua Am trimis o scrisoare prin Posta Romana cu confirmare de primire. La reclamatia mea adresata Postei, aceasta mi-a comunicat ca expeditia nu a fost ... (vezi toată discuția)