avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul meu de deasupra si-a reabilitat apartamentul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul meu de deasupra si-a reabilitat apartamentul

buna tuturor,
posed un apartament in dr taberei, vecinul meu de deasupra si.a reabilitat singur apartamentul.eu locuiesc la primul etaj iar el la 2-lea etaj chiar deasupra mea.acum totul bun si frumos, am fost putin cam suparat ca nu mi.a spus si mie la modul ca daca tot erau aia acolo poate ne intelegeam la pret si.mi faceau si mie reabilitarea si poate daca erau 2 apartamente faceau un discount.
vecinul nu a intrebat pe nimeni, eu la vremea respectiva aveam niste chiriasi care ba statea ba nu stateau pe acolo, cert este ca nu am fost anuntat de nimeni nici chiar de catre administrator(care are numarul meu de tel).-MA GANDESC NU TREBUIA SA.MI CEARA ACORDUL???
la ultimele ploi am constat cu stupoare ca.mi intra apa in casa pe la tavan, unde se imbina placa mea laterala cu podeau lui exact pana unde a pus polistirenul(specific ca apartamentul este pe colt). eu nefiind de meserie am chemat si eu un nene vrand sa rezolv situatia de unul singur fara sa fac tam- tam(nu sunt genul).m-am gandit ca ii dau ceva si remediaza buba.numai ca stupoare dupa ce se urca astape scara si se uita imi spune ca placa s.a crapat, blocul vechi oricum placile erau firave, iar idiotul asta de deasupra impreuna cu echipa lui a mai dat si 2 gauri in placa de au legat(fixat) schela.
tipul asta care l.am adus eu mi.a explica ca pentru prosti ca in momentul in care s-a pus schela pe bloc mai ales pe placile apartamentului meu s-a exercitat o presiune data si de greutatea iamenilor care au lucrat + operatiunea in sine care a necesitat trafic mare ce a dus la fisurarea placii, uneia dintre placi , nu vreau sa descopar ca sunt mai multe.
m.am dus si am vorbit cu administratorul, l.am intrebat daca stia de ala de deasupra mea ca si.a reabilitat singur apartamentul, mi.a spus ca stia, l.am intrebat daca are autorizatie si administratorul mi.a raspuns senin ca nu are, dar blocul este in programul de reabilitare acceptat si el s.a gandit ca merge asa- abureala. atunci eu zic ca acum vreo trei ani am platit toti acoperisul ii zic administratorului sa procedeze cu placa mea la fel sa cheme niste oameni sa faca la fel ca si cu acoperisul mi s.ar fi parut echitabil-zice ca nu este problema mea.
atunci ii zic sa incerce sa stabileasca o intalnire cand vine proprietarul de deasupra mea de la serviciu ca intelesesem ca lucreaza pana tarziu sa rezolvam toti 3 situatia. asa spasit mi.a spus administratorul ca o sa incerce sa vada ce poate face dar asta este un fel de smecher pe acolo prin drumul taberei si nu este bine sa.l suparam etc,etc,etc. eu mai incerc pe cale amiabila ca asa sunt eu pasnic si cred ca lucrurile se pot rezolva discutand.
concluzie:dupa cum vad eu trebuie sa aprlez pe alte cai si am nevoie de cineva care s.a mai confruntat cu.n adtfel de caz sau similar sa.mi poata da un sfat si cine stie daca este de meserie poate vom merge si mai departe in justitie.
va multumesc si astept sfaturile dvs.
cu deosebit respect.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:22, 14 Septembrie 2014
Faceti o sesizare scrisa catre presedintele asociatiei dv., descriind faptul ca vi se uda peretele in apartament, fara a comenta cauzele.
Ei (comitetul si administratorul) sunt obligati sa constate la fata locului stricaciunea si sa gaseasca un prestator, eventual niste alpinisti care sa va repare prin exterior acea imbinare intre placi.
Fatada este proprietate comuna si, deci, asociatia este obligata sa repare.

Pe dv. nu trebuie sa va intereseze din ce cauza s-a produs aceasta fisurare, ci numai reparatia ei.
Conducerea asociatiei va stabili ulterior cine plateste lucrarea, vecinul sau asociatia.

Sfatul meu este sa va limitati in discutii numai asupra defectiunii in sine, nu sa incepeti sa dati vina pe vecin, pentru ca interesul este sa vi se repare zidul si nu sa se gaseasca vinovati ca apoi sa se poarte discutii interminabile intre asociatie si vecin si sa ramaneti cu zidul fisurat mult si bine.
NU TREBUIA SA.MI CEARA ACORDUL???
Vecinul a executat reabilitarea pe fatada imobilului care reprezinta parte comuna
Conform L nr 230/2007
Art. 11
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

tipul asta care l.am adus eu mi.a explica ca pentru prosti ca in momentul in care s-a pus schela pe bloc mai ales pe placile apartamentului meu s-a exercitat o presiune data si de greutatea iamenilor care au lucrat

Explicatia data de tipul adus de dv este eronata
Gaura facuta in peretele exterior al imobilului de locuit in comun a fost executata strict pentru fixare schela sa nu se deplaseze.Schela a fost instalata pe bordura de langa peretele imobilului,care a suportat greutatea acesteiam,a perosanelor si a materialelor utilizat
Care este relevanta intre spargerea unei placi a apartamentului dv si
acum vreo trei ani am platit toti acoperisul ii zic administratorului sa procedeze cu placa mea la fel sa cheme niste oameni sa faca la fel ca si cu acoperisul mi s.ar fi parut echitabil-zice ca nu este problema mea.

In cazul dv opereaza L nr 230/2007
Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)
Tevi-bun comun sau nu sonya33 sonya33 buna ziua, pe 30.12.08 a venit dimineata la usa mea administratorul blocului cu un instalator motivand k la bucatarie la mine curge apa; eu verificand cu mana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea problema. anul trecut, in ... hadria1976 hadria1976 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Anul trecut, in nov 2021 am cumparat un apartament la etajul 4 din 10 cu fatada izolata in proportie de 75%. ... (vezi toată discuția)