avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Abuzuri ENEL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Abuzuri ENEL

Buna ziua

In anul 2012 am depus cerere de racordare la Enel pentru noul nostru sediu construit prin forte proprii.
Prin avizul de racordare ni s-a impus conditia sa cumparam un post de transformare.
L-am platit integral si apoi ne-au cerut sa semnam un contract de uz si servitute pe terenul unde se va amplasa postul de transformare. Am facut-o si pe asta.
Contractul fiind stufos nu am observat ca acolo se scrie ca desi noi platim, postul de transformare intra in posesia lor.
Oricum daca nu semnam contractul nu faceau racordarea.
Racordarea a fost facuta la 18 luni de la plata postului de racordare
fara sa ii intereseze ca nu puteam functiona fara curent.

Stie cineva daca se poate face ceva in acesta problema ? pe care as numi-o mai repede hotie decat abuz.
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
nitsoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: nitsoc , utilizator 13:26, 15 Septembrie 2014
Care problema? Daca va referiti la postul de transformare...nu, dpmdv.
Sunteti si o sa ramaneti proprietarii lui, insa posesia o sa ramana a furnizorului. El este responsabil de functionarea retelei si trebuie sa aiba acces neingradit la acel echipament.
Problema este ca in contractul de uz si servitute ENEL se defineste astfel :

S.C. ENEL DISTRIBUTIE MUNTENIA...............in calitate de titular al dreptului de proprietate asupra capacitatii energetice ......

si mai jos

In vederea realizării racordarii mentionate mai sus, Beneficiarul va realiza lucrările pentru edificarea instalatiei de racordare (in continuare ,, Capacitatea energetica " lucrari care vor ramane in PATRIMONIUL BENEFICIARULUI....
..........................................................................
utilizatorul se va angaja juridic, prin încheierea unui contract de superficie si înscrierea acestuia in cartea funciara, ca nu va emite pretentii financiare legate de existenta unor instalatii realizate in beneficiul lui si amplasate pe proprietatea sa, dar CARE APARTIN OPERATORULUI DE RETEA .....

Este normal sa intre in patrimoniul ENEL ? Noi am platit si postul de transformare si lucrarile executate
din pacate am mai auzit despre situatii asemanatoare , in acel caz era vorba de stalpi si la fel i sa spus ca plateste beneficiarul dar stalpii sunt in patrimoniul furnizorului de energie, au apelat la un avocat au negociat si apoi au semnat un contract in care avea dreptul sa recupereze din investitie daca alt beneficiar se folosea de stalpii cumparati pe banii consumatorului, au reusit si au recuperat si ceva din investitie, ceva de genul cum se procedeaza la conductele de gaze.
Va multumesc.
Statul Roman incurajeaza hotia la nivel mare si aresteaza babe care dau o gaina sau 10 oua la nu stiu cine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pe silp pe un teren privat craciunescuion craciunescuion Contact EE <contactee.ro@enel.com> To 'craciunescu_ionel@yahoo.com' Today at 11:52 AM Stimate domnule Craciunescu Ion, Va transmitem acest e-mail ... (vezi toată discuția)
Pe terenul meu exista un stalp de electricitate, nu obtin niciun beneficiu? peugen peugen Sunt proprietarul unui teren pe care se gaseste un stalp de electricitate. Nu as putea obtine o reducere la tariful bransamentui sau sa plateasca ENEL-ul o ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu angajati renel oanamicu oanamicu Buna ziua, Am o problema cu un transformator amplasat in gradina in mijlocul vitei de vie. De cate ori au fost nevoie de verificari, reparatii sau chiar ... (vezi toată discuția)