avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor de gaz, debitmetre de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor de gaz, debitmetre de apa

Intr-un bloc cu centrala proprie, de numai 18 apartamente, unele nelocuite, altele cu chiriasi, blocul fiind retrocedat unui cetatean strain, se pot monta instrumentele de masurare a consumului real de apa si gaze, pentru a evita plata in sistem pausal, chiar si numai pentru un singur apartament?
Multumesc pentru un raspuns documentat.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 22:37, 16 Septembrie 2014
Este necesar acordul asociatiei de proprietari pentru instalare contoare individuale
Care este baza legala a necesitatii "aprobarii asociatiei", avand in vedere ca majoritatea locatarilor nu sunt proprietari si evita sa faca o cheltuiala ce imbunatateste un imobil ce nu le apartine??
Nefiind organizati intr-o asociatie, montarea contoarelor depinde de intelegerea simpla intre locatari.
Blocul fiind "retrocedat unui cetatean strain" nu se poate face nimic fara acordul acestuia, el este proprietarul imobilului.
Este vorba despre modificare instalatie, avize, certificat de urbanism, acord furnizori.
silviuz a scris:
Care este baza legala a necesitatii "aprobarii asociatiei"..?

Baza legala o constituie legea 230/2007 si HG 1588/2007, in care se precizeaza ca gestionarea consumurilor se face de catre asociatia de proprietari.
Apoi, daca furnizorul de apa, de exemplu, a incheiat contract de furnizare cu asociatia de proprietarie, este logic si legal ca asociatia sa gestioneze apa din toate punctele de vedere: consum apa, canalizare apa, pierderi, reparatii, avarii...

Alte discuții în legătură

Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Apa rece la apartamente cu centrala termica pante pante Buna ziua, suntem 11 apartamente cu CT ( 23 persoane) intr-un bloc cu 2 scari). Blocul nu are contor de bransament cu APA NOVA, apa rece se plateste pausal. ... (vezi toată discuția)
Trei asociații de proprietari pe un singur branșament la apă. cum s-ar putea împărți cheltuielile în această situație? Ioan1988 Ioan1988 Buna ziua, referitor la situatia cu un singur bransament, am o speta: Exista 3 blocuri cu un singur bransament recunoscut de catre furnizorul de apa, ... (vezi toată discuția)