avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor de deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor de deces

Buna ziua
La o gradinita un cadru didactic a decedat. Cf legii 128/1997 se acorda un ajutor de deces in valoare de 5 salarii de incadrare. Intrebarea mea este din ce fond se platesc acesti bani? Din CAS 20.8% ce se vireaza de angajator?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 14:41, 21 Mai 2009
Eu as spune sa recititi si legea 19/2000 si sa luati legatura cu Casa de Pensii. Banuiesc ca dansii va pot indruma la un raspuns .
Din cate stiu, au existat tot felul de situatii la acordarea acestui ajutor, unele case de pensii refuzand aceasta plata.

Stiam ca in unele institutii si sindicatul dadea niste bani. O mai fi asa? :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii pentru angajatii decedati whosyourdady whosyourdady Buna ziua. De curand, o ruda de gradul I a decedat. Persoana era cadru activ in invatamant cu sporuri la activ. Intrebarea mea este daca se aplica acea ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces - 2 legi speciale miruna.c miruna.c decedatul este cadru didactic conform legii 128/1997 - statutul personalului didactic familia beneficiaza de 5 salarii de baza ale pers decedate din bugetul ... (vezi toată discuția)
Cand si cum e bine sa depun dosarul de pensie? draganaurelia draganaurelia Sunt nascuta in martie 1951; la 1 sept. 2009 am implinit 34 de ani de activitate in invatamant; din cate stiu, ar fi trebuit sa ies la pensie in nov. 2009; dar ... (vezi toată discuția)