avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tulburarea linistii publice

am o fetita de un an si de cateva luni e tot mai terorizata din cauza galagiei pe care o fac vecinii mei.Aproape zilnic se gaseste cate un vecin care ba curata peretii de zugraveala ba pune parchet ba pune gresie si tot bocane . problema mea este ca se apuca de treaba pe la 12 si mai termina pe la 19 , exact la ora pranzului cand copilul ar trebui sa doarma . am ajuns sa plec de acasa , ma duc la parinti sau prieteni sau in parc ca sa poata dormi si fata mea . Acum mai nou au inceput sa se monteze aere conditionate iar firmele montatoare se gasesc tocmai la ora pranzului sa dea gauri cu bormasina. Azi de ex s-au montat doua aparate la un vecin si au inceput la 11:45 si nu au terminat nici acum , iar fata mea e super maraita de somn. nu pot pleca de acasa trebuie sa fac de mancare ca azi e sarbatoare si e ziua sotului( Constantin) si avem musafiri. Ce pot face ca m-am saturat de atata galagie? Ce solutii am inafara faptului sa ma duc la usa vecinului si sa ma cert cu firma montatoare care nici nu a auzit de " program de liniste"
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 08:54, 22 Mai 2009
Faceti sesizare la Politie sau/si la Presedintele blocului.Programul pentru respectarea anumitor ore in care trebuie pastrata linistea in bloc trebuie respectat.Legea 61/1991 reglementeaza astfel de situatii.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
Iuliana Cermak, Avocat
dana200 a scris:

am o fetita de un an si de cateva luni e tot mai terorizata din cauza galagiei pe care o fac vecinii mei.Aproape zilnic se gaseste cate un vecin care ba curata peretii de zugraveala ba pune parchet ba pune gresie si tot bocane . problema mea este ca se apuca de treaba pe la 12 si mai termina pe la 19 , exact la ora pranzului cand copilul ar trebui sa doarma . am ajuns sa plec de acasa , ma duc la parinti sau prieteni sau in parc ca sa poata dormi si fata mea . Acum mai nou au inceput sa se monteze aere conditionate iar firmele montatoare se gasesc tocmai la ora pranzului sa dea gauri cu bormasina. Azi de ex s-au montat doua aparate la un vecin si au inceput la 11:45 si nu au terminat nici acum , iar fata mea e super maraita de somn. nu pot pleca de acasa trebuie sa fac de mancare ca azi e sarbatoare si e ziua sotului( Constantin) si avem musafiri. Ce pot face ca m-am saturat de atata galagie? Ce solutii am inafara faptului sa ma duc la usa vecinului si sa ma cert cu firma montatoare care nici nu a auzit de " program de liniste"
in primul rind ... LA MULTI ANI ! sotului ;)
in al doilea rind, se par ca nu aveti ce face ...o anume lege (nu i-am retinut numele si anul aparitiei) nu prevede ore de liniste ion jurul prinzului. nu am apucat sa verific daca a fost sau nu modificata intre timp in aceasta privinta, pentru ca era destul de veche si nici nu am avut chef si interes sa c auta asa ceva. poate dvs aveti mai mare succes ;)
multa bafta !
legea 61..numai orele de noapte.
Legea stabileste un program de liniste noaptea intre 22 si 8. Dar asociatia, in adunarea generala, poate stabili , asa cum este in multe blocuri si un program de liniste intre anumite ore in cursul zilei, cel mai frecvent intre 13 si 17.
Asta nu inseamna ca in afara acestor ore cineva are voie sa faca bairamuri, sa darame blocul, etc.
Apelati la politie prin 112 si vecinii se vor mai linisti.

Petrecere frumoasa si " :La multi ani!"
multumesc pt pretioasele completari?O intrebare(puteti citi in urma ca sa ..puteti raspunde)si cum sanctioneaza asociatia nerespectarea orelor de la 13-17.Acuma sa va vad ce raspuns dati=D>

Alte discuții în legătură

Program liniste Camelia 85 Camelia 85 Buna, in fata scarii noastre se aduna de dimineata pana seara vreo 20 de copii cu parinti si fac galagie, ne este mai mult teama soferilor sa parcam, decat ... (vezi toată discuția)
Cadru legal ptr orele de liniste stabilite prin hotarea agap DanielH DanielH Buna ziua, Urmeaza sa-mi renovez/amenajez in totalitate apartamentul proaspat achizitionat si tocmai am aflat astazi de la administratorul blocului cum ca ... (vezi toată discuția)
Ce sa faci când vecinii nu respectă orele de liniște? IoanaProvo IoanaProvo Ne-am mutat de o lună într-un apartament dintr-un bloc care pune MARE preț pe liniște, doar ca să constatăm la nici două zile că noi eram singurii care ... (vezi toată discuția)