avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce sa faci când vecinii nu respectă orele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce sa faci când vecinii nu respectă orele de liniște?

Ne-am mutat de o lună într-un apartament dintr-un bloc care pune MARE preț pe liniște, doar ca să constatăm la nici două zile că noi eram singurii care chiar o păstrează. Vecinii din perete își renovează apartamentul. Acest lucru nu ar fi deranjant, dacă ar respecta niste ore de lucru si daca ar avea bun simț. Am fost treziți la 5 dimineața de bocănituri in perete cu ciocanul, urmate apoi de bormașină începând de la ora 19:30 cu pauze intermitente și reluate din nou la ora 21:50.
Efectiv stau TOATĂ ziua fără sa bocane sau sa folosească bormașina, si seara reiau reparațiile. Ceilalți vecini nu vad sa fi facut vreo constatare, dar as vrea sa stiu dacă o plângere la politia locală i-ar face să realizeze că nu mai pot fi numiți gospodari ci nesimțiți .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:15, 30 Octombrie 2016
Verificati la asociatia de proprietari daca exista regulament de ordine interioara si daca este prevazut program de liniste
Pentru neajunsul cauzat de zgomote la ore nepotrivite,puteti sesiza oficial politia teritoriala,care de regula in astfel de cazuri,la prima sesizare confirmata aplica un avertisment
Totusi trebuie sa cunoasteti ca viata la bloc,nu este intotdeauna pe cat de linistita si de roz ne-am dori ,ca la bloc locuiesc persoane diferite cu activitati personale si profesionale diferite,mai exista si locatari mai in varsta sau..in multe asociatii mai exista si locatari hipersensibili la orice zgomot
De regula astfel de probleme curente la bloc de locuit in comun se solutioneaza cu intelegere,cu intelepciune si cu toleranta
Intodeauna demersurile pentru solutionare realizate prin implicarea autoritatilor,genereaza dispute,polemici,antipati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomote bloc angi84 angi84 Buna ziua, Va rog sa imi spuneți in ce condiții pot face o sesizare la politie a unor vecini care de doua săptămâni fac zgomote infernale in bloc ... (vezi toată discuția)
Problema cu reclamatiile vecinului la adresa familiei mele eladea eladea Buna ziua, M-am mutat de 2 ani in apartamentul tatalui meu (el locuieste in apartamentul mai mic), specific ca nu am niciun fel de act. Platesc intretinerea ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu ... mihaipreotescu mihaipreotescu Am un vecin care de 2 ani isi tot renoveaza apartamentul, cu mici pauze. In sensul ca foloseste bormasina cu percutie cam la orice ora vrea el. Si daca sa ... (vezi toată discuția)