avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum trebuie sa arate o plangere contraventionala ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum trebuie sa arate o plangere contraventionala ?

Buna ziua , am facut contestatie la procesul verbal in urma retinerii permisului de conducere la trecerea de pietoni , in procesul verbal politistul scria ca nu am acordat prioritate la pieton. La obiectii am scris ca nu sunt de acord cu cele constatate , iar ulterior in plangerea contraventionala am sustinut ca politistul m-a oprit pentru nepurtarea centurei de siguranta , eu i-am vorbit urat si mi-a luat permisul pe 30zile(asa m-a sfatuit cineva) , azi aveam al 3-lea termin la judecatorie , aveam si martor pus , am angajat un avocat , iar cand a vazut dosarul cu contestatie mea , a spus ca este foarte prost facuta si ca nu are nici o legatura cu procesul verbal , si m-a sfatuit sa nu ma prezint la proces, si sa depun o cerere pentru anularea acestuia. Ce parere aveti ? chiar era gresita plangerea mea ( pentru ca nu avea nici o treaba cu procesul ) sau avocata m-a sfatuit gresit ? la indrumarile cuiva , trebuia sa ma prezint si sa spun exact cum am depus plangerea , ca nu a existat nici o trecere de pietoni.
Cel mai recent răspuns: iuly. , utilizator 12:49, 7 Decembrie 2014
Plangerea contraventionala are scopul sa demonstrasti netemeinicia constatarilor agentului constator
Daca dv ati fost sanctionat pentru ca nu am acordat prioritate la pieton. ,iar dv in plangerea contraventionala
am sustinut ca politistul m-a oprit pentru nepurtarea centurei de siguranta , eu i-am vorbit urat si mi-a luat permisul pe 30zile(asa m-a sfatuit cineva)
,evident nu veti obtine hotarare favorabila
Cine va invatat sa invocati astfel de motivatie,fie nu stapaneste procedura ,fie a avut interes concret sa va indrume gresit
acum ce pot sa fac ? azi era a 3-ea infatisare si nu s-a prezentat nimeni , am luat legatura cu un avocat si m-a sfatuit sa nu ma prezint pentru ca plangerea este o rusine , si m-a sfatuit ca in cazul in care se mai da inca un termen ( si s-a dat pe 29.09.2014) sa facem o cerere de anulare a plangerii.

azi era a 3-ea infatisare si nu s-a prezentat nimeni ,

Cine doreati,asteptati sa se prezinte ?
Constientizati ca prin strategia total eronata de a materializa sfatul "cuiva" si a motiva plangerea prin aspecte care nu au tangenta cu faptele constatate in PV,nu ati facut decat sa determinati instanta sa dispuna hotarare prin care sa mentina temeinica si legala sanctiunea dispusa de agentul constatator
Daca nu stapaniti procedura,se impunea nu sa apelati la sfaturile binevoitorilor ci de la bun inceput la persoana specializata care ar fi analizat responsabil situatia conemnata de agent si ar fi hotarat strategia de reprezentare si de aparare a intereselor dv
Prin motivatia plangerii ati debusolat inclusiv instanta de judecata
eu sunt plecat din tara , si doream sa se prezinte avocatul si martorul , dar avocatul m-a sfatuit ca nu are rost sa se prezinte. Ce ma sfatuiti sa fac ? vreau sa termin odata cu procesul ascesta si sa mi se revina sanctiunile din procesul verbal ( adica 370ron + 1 luna suspendare permis) la momentul acela cand am fost sanctionat , depindeam cu munca de permisul de conducere , acum nu ma deranjeaza daca il pierd pentru o luna

mentionez ca s-a dat un nou termin pe 29.09.2014 , pentru repetarea mandatului de aducere al martorului
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
iuly., utilizator
imi da si mie cineva un sfat ? pe 29.09.2014 este inca o infatisare. Daca nu se prezinta iar nici martorul nici eu , se respinge cererea ? Multumesc

Alte discuții în legătură

Raspuns judecatorie contraventie Alex280594 Alex280594 Buna seara, in primul rand imi cer scuze daca n-am postat unde trebuia. Pe scurt: In luna Mai (2021), mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - predare permis VladVZG VladVZG Bună ziua, Se dă următoarea situație - Mi-a fost suspendat permisul în toamnă pe trei luni. în Cluj, eu fiind din Iași. Am făcut contestație, la mai ... (vezi toată discuția)
Hotărâre cu drept se apel Liviu2221 Liviu2221 Bună ziua. Am făcut contestație la un proces verbal care avea ca obiect și reținerea de permis. L-Am pierdut și sa dar hotărârea cu drept de apel în ... (vezi toată discuția)