Salut tututot.
Doresc sa imi infiintez o firma unde sa imi platesc catre stat toate necesare.
Forma va avea domenii de activitate legate de design, webdesign, promovare online, etc
Doresc ca eu sa "ma angajez" stiu ca nu este corect acest termen; dar doresc sa am aceleasi drepturi ca si cum as fi angajat de firma X, nu doresc sa fac imprumuturi la banci, ma intereseaza doar sa fiu legal, sa am costuri cat mai mici si sa fiu asigurat:sanatate, pensie, etc
As dori sa va intreb urmatoarele:
- la pfa/ii as plati mai putin catre stat/lunar /trimestrial decat in cazul unui SRL? Ma intereseaza sa fiu angajat 8ore/zi, salariul nu conteaza.
- Stiu ca in cazul PFA/II trebuie sa declar o suma pe an, ma gandea la 6000/7000 ron/an deoarece nu vor fi multe persoana care vor dori factura si nu voi da decat pt suma declarata (stiu ca nu este ok, dar asa fac cam toate firmele, nu poti da factura si pt 10 ron...chiar daca trebuie)
- In cazul PFA/II stiu ca esti raspunzator cu averea personala: eu daca locuiesc cu parintii si nu am nimic pe numele meu cum pot sa raspund sau cu ce mai bine spus?
Multumesc de raspuns.
Am discutat acum 3 zile cu un contabil din oras si mi s-a comunicat:
- daca infiintez o individuala devin administratorul acestei firme si voi avea aceleasi drepturi ca ale unui angajat de SRL. voi plati aprox 1000 ron/3luni.
Este corect?
Voi avea platita sanatatea, somajul, pensia, chiar voi avea concediu medical daca doresc...pensie de paternitate la fel, ca in cazul in care as fi angajat la firma XXXXXX SRL
Infiintare srl 3%
ionut2001
Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica:
Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)