avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Individual de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Individual de Munca

Se poate incheia un CIM cu timp partial pentru o fractiune de norma, dar cu max 8 ore/saptamana, deoarece subiectul mai este salariat al unei alte societati comerciale si, conform codului Muncii, nu poate depasi 48 ore/saptamana ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 15 Septembrie 2014
Da, se poate incheia un astfel de c.i.m.

Orice salariat are dreptul de a muncii functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Legislatia muncii nu instituie o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua job-uri cu norma intreaga andreialexbutuc andreialexbutuc Salutare, Am si eu o intrebare. Din anumite motive doresc sa imi gasesc si un al 2-lea job cu norma intreaga. Din cate am citit legislatia prevede doar un ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca 0e 8 ore Betismihis Betismihis DaCa sunt asistent personal cu carte de munca pe 8 ore, mai pot avea încă un contract de munca pe 8 ore în alta parte ? (vezi toată discuția)
Timp de lucru in institutiile de arta luciamihalache luciamihalache Sunt angajata cu norma intreaga in \"privat\". Pot sa am inca o norma intreaga intr-o institutie de cultura ca si \"personal artistic\"? Mentionez ca in acest ... (vezi toată discuția)