avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar CIC respins
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar CIC respins

Buna ziua
Daca dosarul pentru CIC mi-a fost respins trebuie sa merg la locul de munca sau pot ramane suspendata doi ani dar sa nu primesc indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:00, 15 Septembrie 2014
Pentru ce v-a fost respins dosarul pentru CCC?

nu am avut continuitate la plata pentru concediul de maternitate
Plata contributiilor asigurarilor sociale pentru pensie, sanatate si somaj nu ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii, venituri din activitati independente si venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit, in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
1. Spuneti exact motivul care vi s-a spus cand vi s-a respins dosarul.

2. Ar fi bine sa cereti un raspuns in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am platit doar impozit si cass , si la pensie nu am cotizat, pot sa primesc indemnizatie pt ccc? Teofana Daria Teofana Daria Buna ! Am depus dosarul pentru creșterea copilului și mi-a fost respinsa . Eu am lucrat la angajator 11 luni anterioare nașterii și îmi mai lipsea o lună ... (vezi toată discuția)
Indemnizația copilului Unciu liviu Unciu liviu Bună ziua,am o intrebare ,eu am fost in concediu de îngrijire a copilului până în luna aprilie și de atunci am întrerupt angajarea,daca rămân ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am mai puțin de 12 luni venituri impozabile ... Iwona Iwona Bună ziua, Dacă am mai puțin de 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, pot sa cotizez 6 luni (sa le ... (vezi toată discuția)