avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incepere suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incepere suspendare permis

Buna ziua,

In urma suspendarii permisului de conducere am facut o contestatie pe care am pierdut-o. Am facut mai multe drumuri la politie pt predarea permisului, inclusiv dupa ce am legalizat hotararea judecatoreasca, si de fiecare data mi-a fost refuzat din diverse motive. Am fost plecat din tara o perioada si cand m-am intors am trecut iar pe la politie ca sa ma interesez de valabilitatea permisului meu de conducere. Acolo mi-au comunicat ca perioada de suspendare o sa inceapa sa se scurga din momentul in care predau permisul, la care se adauga un bonus de 30 de zile.

Suspendarea dreptului de a conduce nu trebuia sa se scurga din momentul in care predam permisul sau treceau 15 zile de cand hotararea a devenit definitiva?

Acum trebuie sa stau iar fara sa conduc dupa o pauza de cateva luni in care nu am condus deoarece stiam ca nu am dreptul sa fac asta chiar daca aveam permisul la mine.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
cyvky, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:59, 1 Octombrie 2014
Art. 118 din OUG 195/2002

(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Deci nu l-ati predat in termen de 15 zile de la hotararea definitiva, pe langa perioada initiala, s-a prelungit suspendarea cu inca 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Amenda TEIOSANUADI TEIOSANUADI buna seara...am si eu o intrebare...mi sa retinut permisu .aveam..0,17 la fiola..si mi sa intocmit proces verbal..in care mia dat 18 milioane amenda si ... (vezi toată discuția)