avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se elibereaza noile pasapoarte simplu+CRDS: cu sau ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se elibereaza noile pasapoarte simplu+CRDS: cu sau fara cratima intre prenume?

Buna ziua,

Am pasaport cu domiciliul in Romania si carte de identitate pe cale sa expire. Vreau sa-mi fac pasaport CRDS dar am citit ca de ceva timp noile pasapoarte vin cu cratima intre prenume. De 14 ani de cand sunt in State mi-am facut documentele (inclusiv greencardul) dupa numele din pasaport, fara cratima. Acum pentru interviul de cetatenie daca imi baga cratima intre prenume mi-e frica ca va fi distractie mare la interviu. Am in plan sa aplic pentru cetatenie cu pasaportul pe care am inca domiciliu in Romania si cu putin noroc sa nu mi se ceara certificatul de nastere in loc de pasaport. Noul certificat a fost scris de o tanti atat de clar incat unele litere din prenume par mancate si batute.
Multumesc.

Poveste:

A fost o data ca niciodata o cratima intre cele doua prenume ale unui baietan. Aceasta cratima s-a nascut in anii 80 ca parintii bata-i vina au vrut musai sa-i mai puna un nume de sfant caci fara el portile raiului l-ar fi asteptat inchise.
Si cratima asta a stat in certificatul de nastere comunist (cu un CNP gresit), si apoi s-a pus si pe buletin, si pe CI si pe alte documente dar nu pe pasaport nici in 2001, nici in 2006 nici in 2008. Baietanul a fost atent sa-si schimbe pasaportul la timp mai ales ca studia in America. Acolo in Lumea Noua cratima intre prenume are alte puteri magice.

In tarisoara lui insa cratima a fost cand bagata cand scoasa, cand scoasa cand bagata. In certificatele de nastere nou din 2013 Prenumele a fost tradus in Engleza drept (First Name) nu Given Names ca in pasaport...ca sa se stie clar 1 prenume+1 prenume = 1.

Acum pentru a aplica pentru cetatenia Americana baiatul se pare trebuie sa declare prenumele tot in casuta de First Name, nemaiputand tehnic sa puna jumatatea de sfant in casuta de Nume Mijlociu/Middle Name, cum au facut-o multi cu certificate de nastere tip vechi inaintea lui. Asa ca va ramane cu un prenume lung

Povestea nu are inca un sfarsit, nici morala. Baietanul a invatat ca prostia nu are limite nici pe partea asta a oceanului,nici pe cealalta, totul e sa o evite pe cat se poate.Se stie ca furtuna perfecta se produce atunci cand doi nori de prostie birocratica (cred ca termenul stiintific este de nori de altitudine joasa-nimbostratus) se intersecteaza.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:10, 16 Septembrie 2014
Odata cu solicitarea unui nou pasaport acesta se va intocmi conform certificatului dvs. de nastere, deci veti avea trecuta cratima intre cele doua prenume. Nu consider ca aceasta cratima o sa va poata rasturna toate asteptarile dvs. in sustinerea interviului de obtinere a cetateniei. Daca noul certificat nu mai este lizibil puteti formula o noua cerere in vederea eliberarii unui nou certificat, prin ambasada/consulat sau puteti imputernici o terta persoana care sa-l solicite in numele dvs. Predati certificatul vechi si obtineti unul nou.Povestioara dvs. e interesanta. Succes la interviu!
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean italian si unul din filipine mauroghiglia mauroghiglia Buna ziua. Astazi am fost la \"Casa de Casatorii\" sectorului 6 Bucuresti si mi s-a spus ceva neclar. Angajata de la primarie inainte a spus ca \"acest lucru ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui din certificatul de nastere iondragomir iondragomir Buna ziua. Am o fiica plecata in Germania de 8 ani.A plecat cu bursa de studii si a ramas angajata acolo.In certificatul de nastere are prenumele Anca ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa imi inregistreze copilul la starea civila. bogdancristianpetre bogdancristianpetre Buna dimineata! Imi poate spune si mie cineva daca exista temei legal pentru a refuza inregistrarea copilului unui cetatean roman, copil nascut pe teritoriul ... (vezi toată discuția)