avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ajutor,am sa fac puscarie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ajutor,am sa fac puscarie

buna ziua,am fost judecat intr-un dosar penal,iar aceasta imi este decizia data de judecator:

in baza art.87 alin.1din O.U.G nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice,republicata cu modificarile si completarile ulterioare,condamna pe inculpatul popescu claudiu,la pedeapsa de:-2 anii inchisoare,pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.
in baza art.71 alin.1 si 2 cp.,interzice inculpatului drepturile prevazute in art.64 alin.1 lit.a teza a doua,si lit.b c.p,ca pedeapsa acesorie.
in baza art.191 alin.1c.p.obliga inculpatu la plata cheltuielilor judiciare catre stat in suma de 500 lei,din care suma de 200 lei reprezinta onorariu pentru asistenta judiciara din oficiu si va fi avansata din fondurile MINISTERULUI JUSTITIEI si libertatilor cetatenilor in favoarea BAROULUI SIBIU.
vreau sa stiu ,am sa fac puscarie,sau mi-a dat cu suspendare,va rog sa ma ajutati cu un raspuns va multumesc mult:((
Cel mai recent răspuns: clau_27 , utilizator 23:32, 21 Mai 2009
daca s-a dispus sau nu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, cum ar fi firesc daca nu aveti antecedente penale stim numai daca va uitati in condica penala. Oricum aveti zece zile de la pronunare pentru a ataca hotariea daca nu sa dispus si acest lucru
clau_27 a scris:

buna ziua,am fost judecat intr-un dosar penal,iar aceasta imi este decizia data de judecator:

in baza art.87 alin.1din O.U.G nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice,republicata cu modificarile si completarile ulterioare,condamna pe inculpatul popescu claudiu,la pedeapsa de:-2 anii inchisoare,pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

daca in decizie nu se prevede ”CU SUSPENDARE” cu parere de rau va spun ca veti merge la inchisoare
nu am inteles,se poate sa imi fi dat cu suspendare,ca pana acum nu am avut probleme cu politia,lsunt la prima abatere,nu stiu ce sa fac sunt disperat,plus de asta eu sunt in spania,sa judecat n lipsa mea.
se poate sam-i dea puscarie direct?
Din pacate se poate sa primiti si direct puscarie...
De regula se da (in astfel de cazuri) cu suspendare, insa e posibil sa trebuiesca sa executati pedeapsa cu inchisoare!
N-am inteles prea bine ce este cu Spania... dvs nu v-ati prezentat la proces?
Ati avut aparator ales?
Era tare bine si in favoarea Dvs daca ati fi apelat la un avocat care sa va reprezinte din moment ce Dvs nu va aflati in tara. Cand pe rol sunt cauze penale este bine sa va desemnati Dvs un aparator. Poate ca nu este tarziu sa luati legatura cu un avocat din localitatea unde a fost procesul. Va doresc succes.

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta penala miruna38 miruna38 Buna ziua , Trebuie sa completez un formular pentru verisoara mea,in limba engleza,pentru o aplicatie in strainatate. Acest formular,contine o intrebare ... (vezi toată discuția)
Interpretare hotarare judecatoreasca coco_700 coco_700 ...condamna inculpatul C.B.A.pentru savirsirea infractiunii de \"ucidere din culpa\" prev. si ped.de art178cp,cu aplicarea art.74 lit.a cod penalart.76 lit d ... (vezi toată discuția)
Suspendare alin30 alin30 In baza art.86 alin.1 din OUG nr.195/2002,cu aplicarea art.74 lit.a,c si art.76 lit.d C.p condamna pe inculpatul Putoi Silviu Marius la pedeapsa de 7 ... (vezi toată discuția)