avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiune privind circulatia pe drumurile publice - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiune privind circulatia pe drumurile publice - interpretare solutie

imi spuneti va roTip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 86 alin. 1 OUG 195/2002, cu aplic. art. 3201 Cpp, condamnă pe inculpatul Sauciuc Ovidiu la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În baza art.71 Cp interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit.b Cp pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 87 alin. 1 OUG 195/2002, cu aplic. art. 3201 Cpp, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În baza art.71 Cp interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit.b Cp pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 33 lit. b Cp, art. 34 lit. b Cp contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 8 (opt) luni închisoare. În baza art.71 Cp interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit.b Cp pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 81 alin. 2 Cp suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni calculat conform art. 82 C.p. În baza art. 359 alin. 1 Cpp atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cp referitoare la revocarea suspendării condiţionate şi executarea pedepsei aplicate în regim de detenţie în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare. În baza art.71 alin. 5 Cp suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În temeiul art. 191 alin. 1 Cpp obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 600 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta, din care suma de 400 de lei va fi înaintată în fondurile Ministerului Public, iar suma de 50 de lei reprezentând onorariu parţial avocat oficiu Motan Larisa, conform delegaţiei nr. 924/28.03.2013, va fi avansată din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei în fondurile Baroului Suceava. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.06.2013.
Document: Hotarâre 349/2013 05.06.2013

g ce scrie in pronuntare??
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:34, 8 Iunie 2013
Dar D-voastra nu puteti citi,,,sau nu intelegeti;
1) Va dat o condamnare cu suspendar.
2) Va dat un termen de incercare 2 ani si 8 luni, Daca in perioada aceasta faceti vreo fapta prevazuta si pedepsita de codul penal, veti face detentie (condamnare cu privare de libertate).
3). si va pus in sarcina 600 lei sa platiti cf. hotararii penale.
4) Cu recurs in 10 zile de la pronuntare (problema este daca Procurorul nu va face recurs....)
Banuiesc ca va intereseaza cand veti avea posibilitatea sa sustineti examen pentru permis auto, avand in vedere ca dvs nu ati avut permis niciodata, este necesar sa intervina reabilitarea de drept, teoretic dupa trecerea termenului de incercare de 2 ani si opt luni nu ar trebui sa mai apara in cazier condamnarea dvs si puteti incepe demersurile.
Termenul este valabil dupa ce hotararea ramane definitiva.
Acum am vazut si ultima dvs precizare,probabil ca l-ati obtinut in tip ce erati cercetat, permisul se anuleaza in urma hotararii ramase definitive.

ART. 114*

(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
#M1
c) *** Abrogată
#B
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
#M5
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
#B
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 7 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), la articolul 114 alineatul (1), literele b) şi d) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
#M16
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
nu intelegeam,dar eu acum detin permis de conducere
ce se poate intampla cu el??
permisul se va anula si veti putea sustine examen ptr obtinerea unui nou permis dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată într-una din situaţiile prevăzute la alin.(1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una din situaţiile prevăzute la alin.(1).

informatii privind redobandirea dreptului de a conduce gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Dle Cyan discutam de o condamnare conf.art 86 alin.1, nu este incident art 116(vedeti faptele de la art.114) trebuie sa intervina reabilitarea si sa nu mai figureze cu cazier pentru a sustine examen.

Alte discuții în legătură

Interpretare dispozitiv sentinta de condamnare- art. 87 al. 5 din oug.195/2002 lau4rally lau4rally Solutie: In temeiul art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 Rep. cu aplic. art. 320 1 Cpp., condamna pe inc. XXX. la pedeapsa inchisorii un an. In temeiul art. 71 ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere renghea_relu renghea_relu am fost trimis in judecata pentru art 87, alin 1 OUG 195/2002, si am primit urmatoarea hotarare: in baza art. 87, alin 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat-anulat? marioblack marioblack Solutia pe scurt: În temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu aplicarea art. 3201 alin. 7 ... (vezi toată discuția)