Buna ziua! Am 17 ani si am ramas gravida. Prietenul meu e major. Ce pot face in situatia asta? Parintii mei sunt foarte severi. Nu am idee cum pot rezolva asta pentru ca nu vreau sa-i fac rau nici prietenului meu. Eu as vrea sa raman cu el pentru ca il iubesc
Copila cu... copil. Daca sunteti decisi sa pastrati copilul si sa-l cresteti impreuna, ar putea exista o varianta pe cat de decenta si legala, pe atat de extrema pt. voi. Ati putea sa va casatoriti cu acordul parintilor. Totusi, aveti de luat 2 decizii extrem de importante pt. voi si viitorul vostru impreuna si al fiecaruia in parte: casatoria si nasterea unui copil. Intrebarea este: sunteti pregatiti sa faceti pasul urmator?
Pe de alta parte, nu ai specificat ce intentii are prietenul tau..., in timp ce parintii tai sunt severi... In opinia mea, doar deschizand acest subiect cu "ambele parti" situatia se va rezolva surprinzator de rapid.Important este insa, sa nu renunti la scoala!
Art. 272 din Noul Cod Civil prevede:
Vârsta matrimonială
(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.
(3) Dacă unul dintre părinţi este decedat sau se află în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa, încuviinţarea celuilalt părinte este suficientă.
(4) De asemenea, în condiţiile art. 398, este suficientă încuviinţarea părintelui care exercită autoritatea părintească
pai prietenul meu vrea sa ne casatorim. El are 25 de ani si vrea sa-si intemeieze o familie. Eu am incredere in el. Am vorbit si despre scoala si ma duc la scoala si de copil se va ocupa si el. El nici macar nu vrea sa auda sa raman acasa de la scoala pentru ca nu vrea sa-mi distruga viitorul. Nu pot zice ca a fost o greseala acest copil pentru ca este al nostru si il vom creste asa cum trebuie
Casatorie minora
alex20
buna ziua sora mea si facut toate cele necesare pt nunta ea nu a implinit 18 ani implineste in oct nu a stiut de lege si pe 24 luna asta are nunta cum poate sa ... (vezi toată discuția)