avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte masina

Buna seara ,sunt unicul mostenitor pentru un autorurism ,sunt in posesia unui certificat de calitate de mostenitor si nu pot gasi actul de proprietate a masinii. De unde pot intra in posesia unui duplicat al actului masinii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:51, 15 Septembrie 2014
Daca va referiti la cartea de identitate autovehicul,duplicatul il puteti obtine da la autoritatea RAR
Exista in speta 2 variante
1- Emiterea unei noi carti de identitate pe baza inregistrarilor din sistemul informatic al Registrului Auto Roman, fara a fi necesara prezentarea vehiculului la RAR.
Aceasta varianta se aplica in cazul pierderii, furtului sau distrugerii complete a originalului, precum si in cazul refuzului de a preda cartea de identitate cu ocazia executarii silite, refuz constatat de catre un executor judecatoresc. Pentru obtinerea efectiva a duplicatului trebuie parcurse urmatoarele etape:
-obtinerea cererii de eliberare duplicat (Formularul rosu) de la Registrul Auto Roman – va prezentati la ghiseul “Informatii” si solicitati eliberarea acestui formular, fara programare in prealabil.
-publicarea in Monitorul Oficial a anuntului privind pierderea, distrugerea, furtul originalului si obtinerea exemplarului din Monitor care cuprinde acest anunt.
-achitarea unei taxe de timbru extrajudiciar cu valoarea de 5 lei (taxa pentru interogarea bazei de date a Directiei de Inmatriculari) – se achita la Directia de Impozite si Taxe Locale sau la Posta Romana, in functie de sectorul in care isi are solicitantul-proprietarul vehiculului domiciliul.
-obtinerea vizei de interogare in baza de date pe Formularul rosu, din partea Directiei de Inmatriculari pe raza careia este inmatriculat vehiculul.
-obtinerea duplicatului de la Registrul Auto Roman prin prezentarea tuturor documentelor enumerate mai sus.
Daca proprietarul vehiculului este o persoana fizica, aceasta se va prezenta la RAR cu documentul de identitate in original,
2. Emiterea unei noi carti pe baza prezentarii vehiculului la Registrul Auto Roman.
Aceasta varianta se aplica in cazul in care exista cartea veche, dar a intervenit una din urmatoarele situatii: epuizarea spatiului destinat inscrierii caracteristicilor tehnice ale vehiculului ori a datelor de identitate a detinatorilor, in cazul unui CIV completat gresit de catre RAR sau de catre un reprezentant al constructorului, in cazul inlocuirii unui CIV deteriorat cand se mai poate distinge fie numarul de identificare, fie seria cartii de identitate.
In astfel de situatii trebuie sa va prezentati la RAR cu masina, certificatul de inmatriculare, cartea veche, cartea de identitate isolicitant



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto culoare neomologata rar alexandra31 alexandra31 Buna ziua am si eu o problema De curand am achizitionat o masina de pe un site de vanzari de la o persoana fizica Ne-am vazut mmi-a placut masina in special ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism adus din germania jacquelline jacquelline Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: in vederea inmatricularii unui autoturism adus dintr-o tara UE (Germania), trebuie sa obtin de la ... (vezi toată discuția)