avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Introducere teren extravilan în intravilan și ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă

Bună!
Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În tarlaua de 1,5 ha în care se află parcela mea, inițial au fost 5 proprietari de terenuri extravilane, dintre care unul a reușit cumva să introducă terenul în intravilan și să construiască o casă. Menționez că vecinul susține că nu a făcut deloc Plan de Urbanism Zonal pentru a introduce terenul în intravilan, ci a urmat o altă procedură dar nu a dorit să mi-o divulge. A spus doar că din cauză că nu a deținut o locuință, Primăria i-a eliberat un act administrativ pe care l-a depus la Cadastru și prin care a schimbat regimul terenului în intravilan.
Dacă cunoaște cineva ce procedură (chichiță legislativă) a urmat vecinul, vă rog să-mi comunicați deoarece doresc să-mi construiesc și eu o căsuță.
Să fie oare ceva de genul Programelor de locuințe pentru tineri, doar că nu soliciți terenul pentru casă de la Primărie ci soliciți să-ți dea voie să construiești, deoarece case de locuit se construiesc doar în intravilan?
Cel mai recent răspuns: bojflav , utilizator 17:46, 27 Septembrie 2014
Probabil vecinul a obtinut o adeverinta de la primarie in care s-a precizat faptul ca terenul face parte din intravilanul localitatii...Cu aceasta adeverinta e posibila actualizarea si schimbarea regimului imobilului la cartea funciara.
Puteti obtine autorizatia de construire si prin scoaterea terenului din circuitul agricol (daca categ. de folosinta este arabil)si schimbarea ramului de cultura in teren curti constructii.
Necesar: avize de la ANIF, DADR, OCPI
Mulțumesc pentru răspuns.
Întradevăr, după ce m-am interesat la primărie (neoficial),s-a adeverit faptul că vecinului i s-a eliberat o adeverință favorabilă, cu toate că terenul nu se afla în zona de intravilan evidențiată prin PUG - ul localității, și nici PUZ -uri nu există.
Deranjant este faptul că Legea nu este interpretată pt toți la fel, mie personal mi s-au pus piedici la eliberarea unui certificat de urbanism în vederea construirii unei anexe pentru exploatații agricole, care a fost considerată de cei de la urbanism o construcție provizorie, cu toate că în legea 50/1991 există definiții distincte pentru construcții provizorii și anexele pentru exploatații agricole.
Conform definiției din lege este clar că anexele pt exploatații agricole sunt construcții definitive.
Privitor la procedura de scoatere din circuitul agricol a terenului în extravilan cred că este posibilă conform legii 18/1991 fondului funciar,art. 92, dar actele necesare la dosarul respectiv sunt foarte numeroase și durează foarte mult aprobarea acestora, dacă OCPI și Direcția Agricolă vor binevoi să le aprobe în final.
În concluzie, o să mă zbat în continuare pentru a ajunge la nivelul celor favorizați și sper să găsesc un proiectant bun care să cunoască legislația și să mă susțină.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
bojflav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Constructie teren agricol mpetrea2000 mpetrea2000 buna ziua, detin un teren intravilan cu destinatie agricola.in ce contii pot ridica o constructie pe acesta? multumesc (vezi toată discuția)