avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare apartament pe minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare apartament pe minori

M-ar interesa daca se poate cumpara un apartament pe numele a doi copii minori.
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 07:15, 27 Iulie 2005
Sa aiba tutore legal, care se ocupa de tot pana la majoratul minorilor.
cei doi copii minori au parintii in viata, ma gandesc ca ei sunt tutorele legal ai copiilor lor, nu?
dar ma intereseaza o forma prin care parintii sa nu poata vanda acel apartament, ci copii cand fac majoratul sa aiba un inceput, sa decida atunci ei daca o vand sau o pastreaza?
daca apartamentul se cumpara pe numele copiilor parintii vor putea sa-l instraineze numai cu acordul autoritatii tutelere si numai in interesul copiilor. Probleme este ca practic se poate obtine acordul autoritatii tutelare si fara a fi in joc interesul copilului, iar in alte situatii interesul copilului va fi privit diferit de autoritatea tutelara spre deosebire de parinti. Gandeste situatia in care preturile apartamentelor urmeaza sa scada si a vinde imobilul inainte poate fi o afacere buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)