Am un SRL infintat in anul 2011 dar in 2012,2013,2014 firma nu am avut deloc activitate si nici contabil.
Datorita acestei situatii, declaratiile si bilanturile contabile nu au fost depuse.
Intrebarea mea este: daca voi depune acum toate declaratiile si bilanturile din urma voi primi doar 1 amenda sau voi primi amenda pentru fiecare bilant si declaratie in parte?
La ce suma trebuie sa ma astept?
Cred ca "trendul" este sa se dea o amenda pentru declaratii si alta pentru bilanturi, iar nu pentru fiecare declaratie si bilant in parte. Oricum, si asa, fiind o firma fara activitate, e destul de mult.
Daca nu ati desfasurat activitate si nici nu ati depus vreodata vreun bilant, potrivit Legii 82/1991:
Art. 36.
(2) Persoanele juridice care de la constituire nu au desfăşurat activitate, precum şi subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, care de la constituire nu au desfăşurat activitate, depun o declaraţie în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
Art. 41. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
g) depunerea declaraţiei din care să rezulte că persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) - (3) nu au desfăşurat activitate, respectiv a înştiinţării prevăzute la art. 27 alin. (31) lit. b);
- cele prevăzute la pct. 2 lit. g), cu amendă de la 100 lei la 200 lei;