avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Amenda pentru nedepunere bilant
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Amenda pentru nedepunere bilant

Buna ziua,

Am un SRL infintat in anul 2011 dar in 2012,2013,2014 firma nu am avut deloc activitate si nici contabil.
Datorita acestei situatii, declaratiile si bilanturile contabile nu au fost depuse.
Intrebarea mea este: daca voi depune acum toate declaratiile si bilanturile din urma voi primi doar 1 amenda sau voi primi amenda pentru fiecare bilant si declaratie in parte?
La ce suma trebuie sa ma astept?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:54, 18 Septembrie 2014
Cred ca "trendul" este sa se dea o amenda pentru declaratii si alta pentru bilanturi, iar nu pentru fiecare declaratie si bilant in parte. Oricum, si asa, fiind o firma fara activitate, e destul de mult.
Daca nu ati desfasurat activitate si nici nu ati depus vreodata vreun bilant, potrivit Legii 82/1991:

Art. 36.
(2) Persoanele juridice care de la constituire nu au desfăşurat activitate, precum şi subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, care de la constituire nu au desfăşurat activitate, depun o declaraţie în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

Art. 41. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
g) depunerea declaraţiei din care să rezulte că persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) - (3) nu au desfăşurat activitate, respectiv a înştiinţării prevăzute la art. 27 alin. (31) lit. b);

- cele prevăzute la pct. 2 lit. g), cu amendă de la 100 lei la 200 lei;

Amenda este mai mica fata de bilanturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati ma cu dizolvarea unei firme danielcraciun danielcraciun buna ziua am o firma infiintata in anul 2002 de comert cu amanuntul in primele 2 luni am avut ceva activitate si am si depus la administratie hartiile ... (vezi toată discuția)
Depunere situatie financiara anuala anaf iuliancico iuliancico Buna ziua, detin un SRL din 2016, incepand cu anul 2018 am depus declaratii trimestriale pe 0, firma nemaiavand angajati nici activitate. Acum mi se cere sa ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate,fara bilant depus sc.boldoni imob-invest.srl sc.boldoni imob-invest.srl in 2007 am infintat o firma,un srl,2 asociati.Pana in momentul de fata nu am depus nici un fel de bilant,nu am avut deloc activitate. Aum vreau sa preiau ... (vezi toată discuția)