La data de 31.08.2014, am o vechime efectiva neintrerupta in invatamant de 10 ani. Am lucrat in perioada 01.09.2004-31. 08.2006 ca invatatoare la scoala din Aninoasa, iar din 01.09.2006 lucrez ca profesoara de limba romana la o scoala din Petrosani.
Sunt la grila de salarizare 10-14 ani, avand o vechime totala de 13, 6 ani (2 ani invatator suplinitor necalificat si 1,6 ani la o firma privata, o perioada nu am lucrat, iar ultimii 10 ani am activat in invatamant fara intreruperi).
Va rog sa-mi comunicati daca am dreptul la sporul de stabilitate.
Va multumesc frumos!
Legea nr.63/2011 - anexa 5 Metodologie de Calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant
art.3
....
2 . Prin vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea depusa atat in calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt.
...
Din ce ati postat, reiese faptul ca veti putea beneficia de sporul de stabilitate.
Buna ziua!
Doamna secretara m-a anuntat ca eu beneficiez deja de acest spor de stabilitate deoarece sunt la transa de 10-14 ani vechime din 2012, dar eu doar anul acesta fac 10 ani de vechime efectiva fara intrerupere in invatamant. Mi-a spus ca sporul de stabilitate este incus in transa respectiva.Este adevarat sau sunt platita in transa 10-14 ani, doar pentru vechime (care este de peste 10 ani, dupa cum am explicat in comment-ul anterior), insa fara acest spor?
M-as lamuri si mai bine daca as sti dupa care lege se face plata in invatamant in momentul acesta, respectiv luna aceasta. Nu gasesc grila corecta de salarizare dupa care sunt platita, iar doamna imi sugereaza sa caut pe net detalii privind legea conform careia "imi iau eu leafa". Intr-o alta ordine de idei sunt pe cont propriu in aceasta ''batalie'' de lamurire daca mai trebuie sa mi se mai adauge bani sau nu salariului (incadrarea in acest moment este de 1387 lei, gr. II, vechime intre 10-14 ani, profesor studii superioare de lunga durata).
Va multumesc mult pentru ajutor, dar si pentru raspunsul anterior.
Metodologia de calcul al drepturilor salariate care se acordă personalului didactic
Art. 3
Modul de calcul pentru salariul de bază al personalului didactic încadrat pe funcţiile prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la lege este următorul:
A.
b) pentru personalul didactic încadrat la tranşele de vechime în învăţământ de peste 10 ani, care îndeplineşte condiţia de vechime efectivă neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani, salariul de încadrare prevăzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege include pe lângă sporul pentru suprasolicitare neuropsihică şi sporul de stabilitate;