avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit microintreprindere casa amanet
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit microintreprindere casa amanet

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca la stabilirea impozitului pe venit microintreprindere iau in calcul atat comisionul incasat cat si suma restituita ca imprumut, mai exact
împrumutul acordat sa spunem ca este de 1000 lei, comisionul 200lei, calculez si declar 3% la 1200 sau numai la 200lei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aurapo , utilizator 09:03, 22 Septembrie 2014
Doar pe comision.


Cod fiscal:
ART. 112^7 Baza impozabilă

(1) Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:

a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;

b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuţie;

c) veniturile din producţia de imobilizări corporale şi necorporale;

d) veniturile din subvenţii;

e) veniturile din provizioane şi ajustări pentru depreciere sau pierdere de valoare;

f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ;

g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii;

h) veniturile din diferenţe de curs valutar;

i) veniturile financiare înregistrate ca urmare a decontării creanţelor şi datoriilor în lei în funcţie de un curs valutar diferit de cel la care au fost înregistrate iniţial;

j) valoarea reducerilor comerciale acordate ulterior facturării.

(1^1) Pentru determinarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, la baza impozabilă determinată potrivit alin. (1) se adaugă următoarele:

a) valoarea reducerilor comerciale primite ulterior facturării;

b) în trimestrul IV, diferenţa favorabilă dintre veniturile din diferenţe de curs valutar/veniturile financiare înregistrate ca urmare a decontării creanţelor şi datoriilor în lei în funcţie de un curs valutar diferit de cel la care au fost înregistrate iniţial şi cheltuielile din diferenţe de curs valutar/cheltuielile financiare aferente, înregistrate cumulat de la începutul anului.

(2) În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, potrivit legii.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit microintreprindere sandasimona sandasimona Veniturile din diferente favorabile de curs valutar aferente unui imprumut in valuta sunt incluze in baza impozabila sau nu? (vezi toată discuția)
Srl cu 3 asociati,e obligatoriu sa aiba angajati, sau pot lucra asociatii fara contract de munca? valentinasoporan valentinasoporan Buan ziua. Suntem 3 asociati la un SRL, microintreprindere, neplatitor de TVA, platim impozit 3% din incasari. Putem functiona fara nici un angajat si sa ... (vezi toată discuția)
Baza calcul micro camila2013 camila2013 Am incasat in contul din banca o suma de la Biroul judecatoresc , reprezentand chelt privind impozitele platite intr-un contract de comodat si nu stiu daca ... (vezi toată discuția)