avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie copil acordata necuvenit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie copil acordata necuvenit

In data de 17.09.2014 am primit o decizie de la Agentia judeteana pentru plati si inspenctie sociala Prahova cu privire la faptul ca trebiue sa restitiu in termen de 15 zile indemnizata de crestere copil aferenmta lunilor mai si iunie (1225 ron).
Tin sa mentionez sotia s-a angajat in acea perioada (inainte de expirarea celor 2 ani de concediu de maternitate) si a depus dosarul aferent la primaria localitatii.
Avand in vedere discutiile despre aprobarea legii amnistiei fiscale pentu mamele care au primit drepturi necuvenite considerati ca ar trebui sa restitui suma sau exista o cale de a contesta decizia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 14 Noiembrie 2014
1. Cred ca intrati in amnistia fiscala dar sa asteptam sa se publice legea in Monitorul Oficial.

2. Deocamdata nu platiti nimic.
Multumesc pentru raspuns. O depasire a termenului de 15 zile ar atrage penalizari?
Contestarea deciziei ar duce la prelungirea termenului de plata?
Contestarea deciziei nu duce la prelungirea termenului de plata.

Pana la promulgarea legii de catre Presedintele tarii si intrarea ei in vigoare, legea fiind votata de catre Parlament, AJPIS are posibilitatea de a depune diligente pentru recuperarea acestor debite.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din cate am citit legea a fost promulgata in data de 24 septembrie. Cei de la AJPISP sustin ca nu ma incadrez in prevederile legii insa nu mi-au dat si o explicatie punctuala de ce nu ma incadrez. Ma pute-ti ajuta cu o explicatie?
Legea nr.126/2014
Art. III
(1) Debitele cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului/stimulent/stimulent de insertie acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, sau a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializata in folosirea cu intentie de catre acesta a unor documente despre care cunostea ca au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de catre acesta a unor date neconforme realitatii sau nedeclararea unor informatii nu fac obiectul scutirii la plata, conform prevederilor art. II.

Probabil ca v-au incadrat in acest text de lege.

Aveti un numar de inregistrare de la primarie cand s-a depus dosarul dupa angajare ?

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala mariantonietta mariantonietta Buna Ziua, Referitor la amnistia fiscala ,vreau sa va intreb daca sunt scutita la returnarea indemnizatiei de crestere copil. In luna acesta am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Amnistie mame ancas11 ancas11 Buna ziua, Ma numesc Anca . In anii 2011-2012 am fost in concediu de crestere copil, si am realizat venituri suplimentare supuse impozitului din ... (vezi toată discuția)