avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen comunicare amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen comunicare amenda rovinieta

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare pentru cei in masura sa-mi dea un raspuns avizat .
Efectiv nu mi-am dat seama ca mi-a expirat rovinieta si m-am expus de mai multe ori camerelor de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti.

Potrivit Ordonantei 15/2002 modificata prin legea 144/2012, "procesul verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei''

Intrebarea mea este : DATA CONSTATARII CONTRAVENTIEI este aceeasi cu data in care am fost inregistrat pe camera, sau domnii agenti pot sa ''constate'' si peste o jumatate de an de exemplu si sa mi-o comunice apoi in termenul de 30 de zile?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Lipsa rovinieta alinauim alinauim Buna ziua! Intrebarea mea este, daca am circulat cu masina fara rovinieta #-o #-o in cat timp imi emite procesul de contraventie? Din cate am mai auzit sunt ... (vezi toată discuția)
Circulat 4 luni fara rovinieta Alex_Ha Alex_Ha Buna ziua, Din pacate am uitat sa achit rovinieta(eram convins ca am ptatit online) si am circulat aproximativ 4 luni fara rovinieta, am parcurs peste ... (vezi toată discuția)
Sanctiune lipsa rovinieta la mai mult de 30 de zile de la comiterea contraventiei valyyc valyyc Buna ziua! Am uitat de rovineta si am circulat cu ea expirata. De atunci au trecut 30 de zile Mai pot fi sanctionat si dupa expirarea perioadei de 30 ... (vezi toată discuția)