avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ajutor metoda de despagubire.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ajutor metoda de despagubire.

Buna. Acum 3 luni am fost accidentat forntal de catre un baiat. El a iesit vinovat, cu RCA-ul lui am fost lar compania de asigurari (unita) unde dupa numeroase schimburi de adrese (A intervenit csa si tot lor lea dat dreptate) imi ofera 1400euro despagubire pentru masina mea un ALFA ROMEO 33 din 90` avariat total. Suma a fost calculata gresit (NU E NUMAI PUNCTUL MEU DE VEDERE CI AM MULTE CONOSTINTE IN DOMENIUL ASIGURARILOR) iar ei nu doresc nici in ruptul capului sa mi-o calculeze corect. L-am contactat pe vinovat si am cerut inca 1000euro ( 2800 euro am cumparat eu masina acum 1 an ). Am vorbit ca mergem la notar sa facem o hartie cum ca el imi datoreaza aceasta suma. As dori o idee cum sa fac acest lucru. Alta chestie ar fi: daca eu acept suma de la asigurari , in cererea de despagubire figureaza ca daca semnez sund de acord si nu mai am nici o pretentie de la pagubit. Dar daca semnez si fac si o hartie la notar ca trebuie sa imi dea banii? acestea doua nu se bat cap in cap? . multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:43, 25 Mai 2009
Daca CSA le-a dat dreptate inseamna ca au respectat legislatia cu privire la plata despagubirii si probabil ca nu aveti sanse de castig nici in alta parte.
Specificati,eventual,in actul de acceptare a despagubirii ca nu mai aveti nicio pretentie izvorata din contractul de asigurare dar ca va rezervati dreptul de a cere diferenta de bani care considerati ca vi se cuvine,de la vinovatul de producerea accidentului.
Acest lucru e legal?
Putin ajutor. In cererea de despagubire apare urmatorul alieneat.

"Declar ca prin primirea despagubirii de mai sus sunt integra despagubit de catre UNITA VIENNA INSURANCE GROUP SA pentru dauna mentionata anterior si nu voi mai avea nici o pretentie de la asiguratorul ____________________________
dela asiguratul __________________________________ sau de la persoana vinovata __________________________."

Tai peste "de la asiguratul" si sriu : "imi rezerv dreptul de a cere diferenta de bani pe care o consider c ami se cucuvine".

multumesc mult pentru promtitudine si ajutor.
Este legal si nu prea aveti ce face.
Solutia la care m-am gandit nu va ajuta(scuze),am intrebat intre timp pe cineva de la acel asigurator.
Din pacate acestea sunt reglementarile si in baza lor lucreaza toti asiguratorii.
Cum imi spunea cel cu care am vorbit(de la daune!),singura solutie ar fi ca vinovatul sa va dea suma de bunavoie(este posibil?).
Dupa ce ati semnat...acestia sunt banii.
Aceasta este,legiuitorul in acest mod a reglementat plata despagubirilor si in situatie ca a dumneavoastra exista risc de pierdere.
Imi pare rau ca ajutorul meu de fapt nu exista.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
ContSters76710, utilizator

Este legal si nu prea aveti ce face.
Solutia la care m-am gandit nu va ajuta(scuze),am intrebat intre timp pe cineva de la acel asigurator.
Din pacate acestea sunt reglementarile si in baza lor lucreaza toti asiguratorii.
Cum imi spunea cel cu care am vorbit(de la daune!),singura solutie ar fi ca vinovatul sa va dea suma de bunavoie(este posibil?).
Dupa ce ati semnat...acestia sunt banii.
Aceasta este,legiuitorul in acest mod a reglementat plata despagubirilor si in situatie ca a dumneavoastra exista risc de pierdere.
Imi pare rau ca ajutorul meu de fapt nu exista.
aha inteleg. multumesc mult pentru ajutor si pt ca v-ati interesat.doreste sa imi de banii banii de bunavoie.dar daca accept de ex azi banii, semnez ca nu mai am nici o pretentie, si peste 2 zile ma duc cu vinovatul la notar cum ca imi este dator sa zicem cu 1000 euro, aceste doua acte nu se bat cap in cap nu? adica cererea de despagubire nu anuleaza actul de la notar.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
nebundlegat, utilizator

Alte discuții în legătură

Dauna totala rca / catalog schwacke / valoarea reala auto Bujor-Marius Bujor-Marius Buna ziua, Pe data de 26.08.2012 am fost implicat intr-un eveniment rutier. Pe scurt, o doamna a intors in fata mea pe linia continua, neputand sa evit ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala cga43 cga43 Detin un autoturism (marca MP) cu data de fabricatie decembrie 1999 si prima inmatriculare in 2001 (in Italia). Masina a fost lovita in parcare (parcata ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)