avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eroare de scriere a contorului de apa -index cu minus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eroare de scriere a contorului de apa -index cu minus

In cursul lunii aprilie ,la transcrierea citirii de apometru de catre administrator s-a gresit ,trecindu-se in loc de 352 index vechi ,302
si 533 index nou ,303 si a rezultat 1mc apa consumata

Incepind cu luna aprilie,s-a mers cu referinta contorului gresita in lunile
mai, 303 - 304 = 1mc
iunie 304 - 305 = 1mc
In aceasta perioada nu am observat greseala de index ,cantitatea de apa fiind in regula,ca si consum.

In luna iulie am dat citirea indexului 374 (cit era in realitate) nestiind inca de eroarea de transcriere a indexului vechi cu 303 in loc de 353.
deci 305 -374 =69 mc!!!
Dar cind a venit consumul pe luma iulie am ramas blocata ca am vazut ca am consumat 69 mc.Si atunci am luat citirile de apometru anterioare si am vazut greseala.
Am sesizat la cititorul de apometre,la persoana care intocmeste facturile de apa si mi s-a promis ca vor relua situatia indexisol si ma vor anunta .Cea ce nu s-a intimplat
Mi s-a promis telefonic ca se va scadea in lunile viitoare consumul pentru ca este PREA COMPLICAT SA CORECTEZE IN ACTE GRESEALA LOR!!!
Am motivat ca nu se poate face o scadere a unui consum fictiv intrucit nu a fost trecut un index mai mare decit cel real ci MAI MIC cu 50 mc!!!!
Si daca ei imi scad pe ascuns ,sa zic asa,ce folos este ca la mine apometrul va indica oricum un consum .Si la orice control tot eu voi fi gasita vinovata ca nu am dat un consum real.
Am cerut telefonic sa refaca situatia si sa-mi scada efectiv cu minus suma pusa in plus.Au spus ca NU SE POATE !!

Eu intentionez sa fac o sesizare scrisa la Asociatia de locatari,oficiala,sa prezint situatia apometrelor si sa solicit recalcularea corecta a consumului de apa.
Nu cred ca nu exista si aici o forma de reglare a unei erori de scriere.

As vrea sa stiu cum se poate face o cerere -sesizare la asociatia de locatari ,care sa aiba si un numar de inregistrare.Macar sa stiu ce solicit,eu nestiind legislatia asocoatiilor de locatari.
Va rog mult un sfat.
Oricum,mi-am facut mea culpa ca nu am verificat pe hirtia cu citirile de contor de la administrator ,si indexii !!
De asemenea as vrea sa stiu daca aceste hirtii ,care se dau ffiecarui locatar cu citirile de contor la apometre nu ar trebui si semnate si stampilate de "cineva" ...
Ele nu contin decit niste coloane de cifre,nu au pret/mc de apa,nu au contorul blocului per global...

Va rog un sfat ,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nanette22 , utilizator 18:28, 19 Septembrie 2014
1-Este vorba despre asociatie de locatari sau de proprietari,deoarece legislatia difera
2-Legislatia care opereaza in cazul asociatiilor de locatari este L nr 114/11.X.1996[ link extern ] /
si HG nr400/7.XII.2000 [ link extern ]
3-Inregistrarea sesizarilor de catre asociatiile de locatari se realizeaza in conditiile in care acestea detin registru intrari/iesiri
Aveti posibilitatea sa depuneti sesizarea direct presedintelui de asociatie sau administratorului de imobil si sa solicitati semnarea exemplarului nr 2 al sesizarii,sau puteti comunica pe adresa asociatiei de proprietari prin coresoondenta postala cu mandat de confirmare
4-
De asemenea as vrea sa stiu daca aceste hirtii ,care se dau ffiecarui locatar cu citirile de contor la apometre nu ar trebui si semnate si stampilate de "cineva" ...

Modalitatea de preluare consum individual se decide de catre comitetul executiv
Dv ca si proprietar aveti dreptul sa solicitati lunar cu ocazia citirii index consum ca persoana care preia consumul sa semneze fie exemplarul fie evidenta dv
5-
Ele nu contin decit niste coloane de cifre,nu au pret/mc de apa

Conform norme in vigoare pretul utilitatilor se precizeaza distinct in lista lunara de intretinere
Daca nu solutionati favorabil la nivelul asociatiei dv de locatari,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii din primaria locala
Sigur, aceste lucruri se intampla destul de des in fiecare asociatie, insa cei care lucreaza acolo, trebuie sa-si de-a seama ca ceva este in neregula. Adica media consumului dvs este de 1 mc / luna ( foarte putin in opina mea) si dintr-o data apar 69 mc... Nu se aprinde „un beculet” undeva? Daca nu se aprinde, este de rau, adica oamenii nu lucreaza corect, insa sa stiti ca se poate sa fie si o intamplare reala, sustinuta doar de o comparatie intre cantitatea de apa inregistrata de contorul de bransament si suma consumurilor declarate de proprietari. Aici, cred ca si administratorul a gresit. Trebuia sa vina la dvs., sa constate realitatea, sa coecteze si acum nu s-ar mai povesti..., dar comoditatea este mare „cocoana”.
Consider ca doar oficial, la as. prop. puteti sa rezolvati aceasta greseala.
Succes!
Va multumesc pentru sfaturi.Voi depune sesizarea la presedintele asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)
Plata apa neconsumata giullianna giullianna Buna ziua! Pe data de 28 decembrie am fost la asociatie sa declar indexul la apa. Doamna de la caserie imi trecuse deja 1 mc, cu toate ca eu nu am avut consum ... (vezi toată discuția)