avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare electrician
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare electrician

daca electricianul meu din institutia unde lucrez nu este autorizat si are doar o diploma acesta trebuie autorizat ANRE???
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:43, 19 Septembrie 2014
Electricianul trebuie autorizat cu respectarea prevederilor Ordinului ANRE nr. 11/ 13.03.2013 Regulament autorizare electricieni, ...., cap V Tipuri de autorizari si competente persoane fizice.
Nu este neaparat nevoie sa fie autorizat ANRE, poate fi autorizat intern, de catre o comisie din care sa faca parte un inginer de specialitate. Va puteti ghida din vechile NSSM 111, gasiti acolo si formular de autorizare. Puteti prelua prevederile din NSSM intr-o instructiune proprie, NSSM nemaifiind in vigoare.
Electricianul tr sa detina calificarea necesara si sa fie autorizat din punct de vedere SSM

HG 1146/2006 privind cerintele minime pentru asigurarea securitatii şi sanatatii lucrătorilor care utilizează la locul de muncă echipamente de munca

ANEXA Nr. 1
3.3.25. Instalaţiile sau echipamentele de muncă electrice trebuie să fie exploatate, întreţinute, reglate, reparate şi puse sub tensiune numai de către personal calificat în meseria de electrician autorizat din punctul de vedere al securităţii muncii. Autorizarea personalului pentru lucru la instalaţiile tehnice electrice în activităţile de exploatare, întreţinere şi reparaţii trebuie să se realizeze, conform regulamentului pentru autorizarea electricienilor din punctul de vedere al securităţii muncii, pe bază de examen medical, psihologic şi test de verificare a cunoştinţelor profesionale, de securitate şi sănătate în muncă şi de acordare a primului ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
inspectorSSM, utilizator
La ce regulament face referire HG 1146/2006 ? Nu spune ca e vorba de regulamentul ANRE.
E vorba de regulament propriu

Alte discuții în legătură

Necesitatea autorizarii pentru lucrul in instalatii electrice de jt a altor categorii de salariati decat electricieni. DanNic DanNic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Echipa de ingineri de service a firmei efectueaza lucrari de instalare si intretinere echipamente de birotica ... (vezi toată discuția)
Electricienii angajati, fara autorizatie anre gina68 gina68 Electricienii angajati in cadrul unei institutii, care deservesc statii de pompare, pot desfasura activitatea de operare ( manevre) la aceste instalatii ... (vezi toată discuția)
Autorizare interna electricieni joasa tensiune Mihai Alice Mihai Alice Buna ziua, Angajatul-persoana fizica a carui functie este de electrician si lucreaza doar in conditii de joasa tensiune, necesita o autorizare emisa de ANRE, ... (vezi toată discuția)