avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Scoaterea din cazierul fiscal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Scoaterea din cazierul fiscal

Am fost inscris in cazierul fiscal ca persoana fizica urmare a atragerii răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, stabilită prin prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
Acest proces s-a desfasurat la 2 instante, tribunal si curtea de apel. Hotararea de la tribunal a fost comunicata ambelor parti in 15 feb 2013.S-a facut recurs si a ramas definitiva in 3 noi 2013. Hotararea de la curtea de apel nu a mai fost comunicata partilor.Am inteles ca aceasta este procedura.
Urmare a acestui proces am fost inscris in cazierul fiscal si obligat la plata unei sume de bani. Am achitat aceasta suma de bani.
Intrebarea este:
Cand pot face cerere de scoatere din cazierul fiscal?

OG 75/2001 spune:

Art. 7

(1) Contribuabilii care au inscrise date in cazierul fiscal se scot din evidenta daca se afla in urmatoarele situatii:
f) au fost stinse creantele fiscale datorate ca urmare a atragerii raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent. Data scoaterii din evidenta este data stingerii creantelor fiscale, insa nu mai devreme de un an de la data comunicarii deciziei organului fiscal competent ramase definitiva in sistemul cailor administrative sau judiciare de atac. În situatia in care creantele fiscale nu au fost stinse in termen de 5 ani de la comunicarea deciziei, scoaterea din evidenta se realizeaza incepand cu aceasta data;

In cazul meu care este data comunicarii deciziei ramase definitive?

Alte discuții în legătură

Radiere inscriere in cazierul fiscal catalinag catalinag Buna ziua, Mi s-a facut o inscriere in cazierul fiscal pentru nedepunerea declaratiilor pe 0. La momentul declararii societatii ca fiind inactiva nu am ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal,cum se radiaza inainte de cei 5 ani? alexalexiadis alexalexiadis mai nou,AFP-ul,de ceva timp a introdus \"cazierul fiscal\" si fac ei in asa fel ca sa fie \"inactive\" foste firme ale unor proprietari,in baza unei ordonante ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal - inactivitate fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform ... (vezi toată discuția)