avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchiriere imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchiriere imobil

Buna ziua,
Indraznesc sa va scriu pe scurt, cu incredere si speranta ca voi primi si un raspuns din partea dumneavoatra. Bunicul meu a decedat in urma cu 10 zile si in urma verificarilor urmate decesului, am constatat ca avem o restanta de 3500 ron catre ANAF (respectiv 8350 ron, cu penalitati incluse) urmare a neplatii impozitului ptr cedarea folosintei unui imobil aflat pe propietatea acestuia.Se pare ca nu a achitat nimic pe perioada 2009-2013.Intrebarea mea este daca se poate solicita o plata esalonata a acestei sume sau daca putem solicita o reducere a acesteia, deoarce proprietarul de drept al contractelor de inchiriere a decedat si povara achitarii acestei sume, cade in sarcina mostenitorilor legali (2 copii).
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: alin79 , utilizator 15:58, 22 Septembrie 2014
daca putem solicita o reducere a acesteia, deoarce proprietarul de drept al contractelor de inchiriere a decedat

Nu exista aceasta posibilitate
Mostenitorii prin acceptarea masei succesorale preiau atat activul=bunurile dar si pasivul =datoriile defunctului
Multumesc pentru raspuns ynocentta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea datoriilor DaLuniz DaLuniz Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Bunica sotie din partea tatalui (decedat in urma cu vreo opt ani) a decedat la finele anului 2013. Acum, sotia a primit ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu asociatia de proprietari gabriela radulescu gabriela radulescu Buna seara,revin cu o problema.o persoana are restanta la intretinere de 6000 ron si suma de 5200 ron in litigiu conform listei de intretinere de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma decesului tatalui, tocmai ce am incheiat succesiunea ... ILN_AND2015 ILN_AND2015 Buna ziua, In urma decesului tatalui, tocmai ce am incheiat succesiunea conform legii fara a se face efectiv vreun partaj.Fiecare a primit cota parte ... (vezi toată discuția)